Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mollà sobre el cessament: 'No era un bon moment, tensiona les possibilitats d'un Botànic III ia Compromís'

La exconsellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha considerat que "no era un bon moment" per a anunciar el seu cessament ja que, a pocs mesos de les eleccions, la decisió que va prendre la vicepresidenta, Aitana Mas, "tensiona les possibilitats d'un Botànic III i tensiona a Compromís".

"No sé si hi ha un bon moment per a fer això, però sé quan no és un bon moment, i ara no ho era", ha manifestat Mollà en una entrevista en la Cadena Ser, on ha considerat que el seu cessament genera "incertesa" tant respecte al futur del Botànic, de Compromís i "el pitjor, en un moment en què la gent el que vol és que el govern estiga a l'altura i no hi haja aquest tipus de desviaments d'atenció".

Mollà ha insistit que no hi ha "arguments polítics ni de gestió" per a la seua defenestració, i ha relatat que la crida de Mas va ser "una conversa breu i breu en justificació", que es va produir una vegada havia acabat ella la seua intervenció en la comissió de Les Corts. "Em sembla que les formes defineixen molt les motivacions", ha assenyalat.

Segons Mollà, la decisió "se circumscriu en tot cas a un àmbit partidista i personalista i el lamente". De fet, ha considerat que s'han publicat justificacions "ridícules" per al seu cessament, i ha negat que amenaçara amb no donar suport als comptes si no s'ampliava el seu pressupost: "Com condicionarà una Conselleria de 500 milions uns comptes de 30.000?", s'ha preguntat.

Així mateix, ha assenyalat que ella mateixa ha aprovat set pressupostos --primer en Les Corts i després en el Consell-- en els quals han crescut les partides de Sanitat i Política Social, i ha assenyalat que, com a consellera d'Agricultura, "defensar els comptes a costa dels altres no té cap sentit". "Tinc arguments suficients per a defensar-les sense necessitat de parlar de les dels meus companys", ha agregat.

Preguntada sobre les seues crítiques al retard de la implantació de renovables i la seua apel·lació a les altres conselleries, ha assenyalat que només s'ha implantat el 1,2% de l'objectiu de generació d'energia renovable per a 2030 i ha assenyalat que "no va poder ofendre's ningú" per les seues declaracions ja que "no és la primera vegada" que les ha fetes elles o altres membres del Govern.

CONTINUARÀ EN POLÍTICA

Preguntada si continuarà en política, Mollà ha assenyalat: "No sé quan no he estat en política, és una manera d'entendre la vida", encara que ha indicat que no es tracta només de la institucional. "La política forma part del meu ADN i defineix la meua manera d'entendre el món", ha agregat.

Preguntada sobre el futur d'Iniciativa i Compromís, ha assenyalat que ella sempre ha "apel·lat a una formació oberta i plural" en la qual "la pluralitat era un valor" pel que ha assenyalat que ella "remarà per a voler a situar a Iniciativa-Compromís en el projecte que ha de ser més enllà del partidisme".

Sobre si creu que Mónica Oltra ha tingut alguna cosa a veure en el seu cessament, ha assenyalat: "No ho sé i no ho crec". "Em sembla que ara mateix té unes ocupacions personals bastant més importants que estar ocupant-se de mi o de la composició del Govern actual", ha agregat.

D'altra banda, preguntada sobre la candidatura de Baldoví a les primàries per a ser el cap de llista a la Generalitat, ha assenyalat que en una executiva d'Iniciativa va dir que no el sorprenia ja que portaven setmanes preguntant-li. "No crec que Baldoví haguera pogut aguantar quatre, cinc o sis mesos a la mateixa pregunta", ha agregat.

Així mateix, ha assenyalat que el projecte polític de Compromís té actualment "mancances que s'han de resoldre" per a estar "a l'altura de les circumstàncies electorals però sobretot, de les polítiques per a aquest moment". A més, preguntada sobre les declaracions de la dreta, ha dit: "Ja entenc que puga alegrar-se, però està demostrant que no té projecte polític i s'ha d'acollir a qualsevol cosa".

Preguntada si és millor vicepresidenta Mónica Oltra o Aitana Mas, Mollà ha insistit que "el millor és que Compromís estiga en el Govern" ja que "si Compromís està en el Botànic, el Botànic estarà responent a les inquietuds de la ciutadania i de l'interés general". "Jo preferiria que la presidència fora de Compromís", ha assenyalat.

Finalment, ha recomanat a la seua successora, Isaura Navarro, "molta empatia i capacitat d'abordar els canvis transcendentals" i ha manifestat que "el sector agroalimentari l'està passant malament fa molt temps i ara més amb la incertesa d'un context complicat".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon