Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Milers de pensionistes s'han manifestat per la pèrdua de poder adquisitiu i defensen pensions i salaris 'dignes'

Pensionistes de diferents comunitats autònomes s'han manifestat  el dissabte a Madrid per a exigir la revaloració de les pensions respecte a l'increment de l'IPC acumulat anual i una pensió mínima del 60% del salari mitjà.

Un total de 15.000 manifestants, segons xifres de la delegació del Govern a Madrid, han recorregut aquest migdia els carrers de Madrid des de la Plaça de Neptú fins a Callao portant pancartes amb missatges com a "Pensió justa, ja" o "La pensió, el meu dret".

El portaveu de la Coordinadora General de Pensionistes, Leopoldo Pelayo, ha criticat que els pensionistes perden poder adquisitiu "constantment" i que es troben en una situació "insostenible", ja que pateixen "contínues retallades" per part del Govern.

Entre les diferents plataformes convocants es troben organitzacions de pensionistes de Galícia, Andalusia, Extremadura, País Basc i Madrid, així com la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (Coespe), l'Associació Jubilació Anticipada sense Penalitzar (Asjubi40) i la Confederació General del Treball (CGT).

Les associacions de pensionistes convocants denuncien que mentre algunes comunitats estan baixant impostos, com el de Patrimoni, les pensions mínimes i no contributives són "de misèria".

A més d'exigir la revaloració de les pensions amb l'IPC, demanen una auditoria dels comptes de la Seguretat Social i mostren el seu "rebuig a la privatització del sistema públic de pensions".

Recorden, a més, que les pensions van perdre en 2021 un 3% de poder adquisitiu i que salaris i pensions estan perdent més de sis punts de poder de compra en el transcorregut de 2022.

"La causa fonamental de l'increment dels preus no són els salaris ni les pensions: són els qui, en règim de monopoli, fixen els preus per a mantindre i incrementar els seus escandalosos beneficis", denuncien els convocants.

"Seguirem al carrer fins a revertir les contrareformes que ens estan imposant, acabar amb la bretxa de gènere en salaris i pensions, eliminar la penalització a les pensions anticipades amb llargues carreres de cotització, recuperar els drets perduts en les successives reformes laborals i de pensions, generar un repartiment equitatiu de la riquesa i millorar i garantir serveis públics i comunitaris universals i de qualitat", adverteixen.

AMB SUPORT D'UNIDES PODEM I IZQUIERDA UNIDA

A més, a la manifestació han acudit membres de partits com Unides Podem o Izquierda Unida en suport dels pensionistes. El diputat d'Unides Podem i portaveu de Podemos, Javier Sánchez Serna, ha assegurat que durant aquests anys han "barallat molt dur" perquè es reflectiren les seues reivindicacions tant en el BOE com en els Pressupostos.

Per part seua, el conseller estatal de Podemos, Roberto Sotomayor, ha criticat que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, advoquen pel contrari a "un pla de pensions públic, garantit i de qualitat".

Així mateix, la responsable de Xarxa de Pensionistes d'Izquierda Unida, Sole Ruiz, ha posat el focus en la "bretxa de gènere" dels pensionistes: "Hem de lluitar perquè s'acurte i hem de reivindicar que moltes dones han treballat en negre, tenint una doble funció, treballant a casa i fora".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon