Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Lula da Silva es compromet a governar per a tots els brasilers per més respecte, igualtat i llibertat


   El recentment triat president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, s'ha compromès a governar per a tots els brasilers en la seua primera declaració després de conéixer el resultat de les eleccions d'aquest diumenge, en la qual també ha emfatitzat que no existeixen dos 'brasils' i que la majoria ha triat més respecte, igualtat, llibertat i fraternitat.

   "A partir de l'1 de gener de 2023, governaré per a 215 milions de brasilers i no només per als quals van votar per mi", el representant del Partit dels Treballadors (PT) que s'ha fet amb la victòria amb el 50,9 per cent dels vots amb el 99 per cent de vot escrutat, enfront del 49,1 per cent del seu oponent, el fins ara president Jair Bolsonaro.

   "No hi ha dos 'Brasils'. Hi ha només un poble, una sola nació. A ningú li interessa viure en un país dividit en permanent estat de guerra. Aquestes persones estan cansades de veure a l'altre com un enemic. És hora de deposar les armes que mai s'haurien d'haver empunyat", ha expressat, fent al·lusió a la resta de partits polítics, segons arreplega 'O Globo'.

   A més, Lula da Silva ha expressat que en aquests comicis no només s'enfrontava a l'altre candidat (Bolsonaro), sinó a la "màquina de l'Estat brasiler" que es posava al seu servici per a impedir-li guanyar. "Vull agrair al poble brasiler que va votar per mi, que es va dignar complir amb el seu compromís ciutadà", va dir Lula, qui va dir que es considera un ciutadà que ha tingut un procés de resurrecció", ha afirmat.

   El brasiler ha reconegut que governarà el país en una "situació molt difícil" però que compta amb la majoria del poble per a trobar una eixida per al Brasil a través dels instruments de la democràcia. Per açò, ha promès que l'economia brasilera "tornarà a girar" i les minories estaran incloses en el pressupost i també els productors agraris i els xicotets empresaris.

   "La majoria del poble brasiler va decidir que volia més i no menys respecte i comprensió entre els brasilers; més i no menys igualtat, llibertat i fraternitat al nostre país" ha declarat Lula en fer referència a les implicacions plausibles del terme democràcia.

   En matèria econòmica, també s'ha referit al mercat financer manifestant que el país ha de recuperar la seva "credibilitat, previsibilidad i estabilitat" perquè els inversors nacionals i estrangers recuperen la seua confiança. A més, ha apuntat que el Brasil no es pot limitar a exportar matèries primeres i s'ha compromès a reindustrializar el país i a invertir en economia verda.

   A més, ha posat el focus en el problema de fam que enfronta el país. "El nostre compromís més urgent és tornar a posar fi a la fam. No podem acceptar com a normal que milions d'homes, dones i xiquets en aquest país no tinguin què menjar, o que consumeixen menys calories i proteïnes de les necessàries", ha expressat.

   Finalment, s'ha compromès a avançar en la lluita contra la violència contra les dones i ha promès enfrontar el racisme, els prejudicis, la discriminació, "perquè blancs, negres i indígenes tinguen els mateixos drets i les mateixes oportunitats".

   Així mateix, s'ha compromès a reprendre el seguiment i la vigilància de l'Amazònia i lluitar contra la desforestació, ja que considera possible generar riquesa sense destruir el medi ambient. A més, ha manifestat que el seu govern tindrà un compromís amb els pobles indígenes.

   Da Silva també ha agraït la seva victòria a Déu. "Vull començar aquest xicotet discurs amb agraïment a Déu. Tota la meva vida sempre vaig pensar que ell era molt generós amb mi, permetent-me marxar d'on vaig marxar i arribar on estic", ha confessat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon