Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital psiquiàtric de Bétera serà un hospital per a malalties mentals cròniques. Igualtat destina 1 milió d'euros a la reforma

instalaciones del psiquiátrico de Bétera

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat la licitació de les obres de reforma del que serà el "primer complex públic d'atenció social i sanitària per a persones amb malaltia mental crònica a la província de València".

La Conselleria ha tret a licitació l'execució de les obres, les quals s'inclouen en el Pla Convivint d'infraestructures de serveis socials 

El de Bétera serà el tercer CEEM públic gestionat directament per l'IVASS, després dels centres d'Albocàsser i d'Alcoi

Segons Mas, es tracta de les obres de millora del CEEM de Bétera que actualment se situa en dos mòduls dins de l'antic Hospital Psiquiàtric de Bétera, de titularitat de la Diputació de València, i que, finalment, s'ha adscrit a l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, el qual serà l'encarregat de la gestió.

L'execució de les obres s'inclou en els projectes del Pla Convivint d'infraestructures de serveis socials de la Generalitat, l'objectiu de les quals és disposar d'una oferta de recursos públics en la Comunitat Valenciana d'acord amb les necessitats i al dèficit de places públiques en tots els sectors que arrossega durant anys, ha explicat la vicepresidenta.

D'aquesta manera, ha assenyalat Aitana Mas, el centre de Bétera respondrà a "l'elevada demanda social de recursos per a atendre persones amb malaltia mental", i ha recalcat la necessitat de desenvolupar "un projecte de rehabilitació amb l'objectiu de millorar l'autonomia personal i social d'aquestes persones, així com la seua integració en la societat".

Segons ha explicat la vicepresidenta, amb aquestes obres "s'impulsa un model de recurs més humanitzat i centrat en l'atenció especialitzada que necessiten les persones amb trastorn mental greu", i ha agraït la col·laboració i la participació de la Diputació de València en el naixement d'aquest projecte de caràcter social i sanitari que pretén atendre la malaltia mental "des d'una perspectiva integral".

Amb un pressupost d'un milió d'euros, les obres tenen un termini d'execució de sis mesos. El de Bétera, amb una capacitat de 40 places i una plantilla de 67 professionals, serà el tercer CEEM públic gestionat directament per l'IVASS, després del d'Albocàsser, a la província de Castelló i el d'Alcoi, a la d'Alacant.

Cal recordar que, en juliol de 2018, l'IVASS va assumir la gestió del CEEM d'Albocàsser després de finalitzar el contracte que hi havia amb l'empresa que el gestionava des de 2014, i ha suposat, ha indicat la vicepresidenta, "la millora dels serveis i les instal·lacions, el reforç de la qualitat assistencial i la participació activa de les persones usuàries".

Per la seua part, el CEEM d'Alcoi va obrir les seues portes l'any passat i per a la seua construcció i equipament, també inclòs en el Pla Convivint, la Conselleria va destinar 3,6 milions d'euros.

Els CEEM són centres destinats a persones amb malalties mentals cròniques que no requereixen hospitalització. Presten un servei d'allotjament i rehabilitació de manera que s'enfoca l'actuació cap a la millora de l'autonomia personal i social i es dona suport a la normalització i integració comunitària d'aquestes persones.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal