Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les obres de la Via Parc entre Riba-roja i Manises començaran el primer semestre de 2023

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va signar ahir matí les actes d'ocupació dels terrenys després de l'expropiació realitzada per la Diputació de València, necessària per a l'execució del projecte de la Via Parc en el tram Manises - Riba-roja. Amb aquest tràmit es dóna llum verda a l'Àrea de Carreteres per a l'inici de les obres, contemplat per al primer semestre de 2023.

Les obres, amb un cost de licitació de 10.383.201,61€, afecten els termes municipals de Riba-roja i Manises i consisteixen en una duplicació de calçada de la CV-370, en els últims dos quilòmetres pendents de desdoblament, en el tram comprés entre les glorietes ja executades en el projecte original.

Així, es preveu la construcció de dues calçades amb dos carrils cadascuna,  que redundarà en una millora en la connexió de les urbanitzacions pròximes a la carretera i l'execució d'un carril cicle-per als vianants des de l'inici de la intervenció fins al final. 

Paral·lelament, el EMSHI ja ha executat part del desviament de les canonades de la xarxa d'aigua potable que afecten el subtram 4 i té previst executar pròximament el tram restant.

La carretera CV-370 forma part de la xarxa provincial de carreteres de la Diputació de València, i és considerada com un dels punts negres per la seua alta accidentalitat, concretament en l'enllaç de la carretera CV 370 amb l'A7 (by-pass). L'augment de l'ús de la carretera per part dels ciutadans que accedeixen des de localitats com Pedralba, Vilamarxant o Riba-roja, juntament amb un traçat sinuós, estret i amb desnivells importants per al trànsit, suposa un risc per a la seguretat viària dels usuaris.

La Diputació de València va inaugurar en 2020 l'execució de dues glorietes de 28 metres de radi, que substituïen a les interseccions existents fins al moment i que han millorat les condicions de seguretat viària de manera provisional. 

Aquesta intervenció, amb una inversió de 719.000 euros, es va realitzar entre els punts quilomètrics 5,5 i 6,5 de la CV-370 de Manises a Pedralba per Riba-roja i Vilamarxant, una carretera que suporta el pas d'uns 17.000 vehicles diaris. 

Per a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, "aquesta és una de les obres viàries més importants per a Riba-roja, que millorarà notablement la connectivitat del municipi amb el bypass, al mateix temps que permetrà l'ampliació de la xarxa de carrils cicle-peatontales a zones residencials com Els Pous de Martí o la Llobatera". A més, ha matisat "s'eliminarà definitivament la inseguretat en aquest tram que tants accidents ha suportat en les últimes dècades i que s'arrossega des de 2002 quan es va signar el protocol de col·laboració entre la Generalitat i la Diputació de València, i tenia com a objectiu millorar la seguretat viària, l'accessibilitat, la capacitat i funcionalitat de la carretera"










Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon