L'avantguardista compositor i intèrpret Wim Mertens arriba a Les Arts amb la seva gira 'Inescapable' L'avantguardista compositor i intèrpret Wim Mertens arriba a Les Arts amb la seva gira 'Inescapable'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'avantguardista compositor i intèrpret Wim Mertens arriba a Les Arts amb la seva gira 'Inescapable'

Els Arts rebrà dissabte que ve, 29 d'octubre, en el Auditori al reconegut compositor, contratenor i multinstrumentista Wim Mertens. El geni belga de la música portarà a València la seua gira 'Inescapable', amb la qual ha viatjat per tot el món celebrant els seus 40 anys en la indústria de la música i que inclou un ampli i variat repertori.

En aquest 'tour', Mertens aborda diferents peces de la seua immensa discografia, que inclou més de 70 àlbums fins hui: des del seu debut amb 'For amusement only' (1980), música electrònica composta per a màquines de 'pinball', fins al seu penúltim treball 'The Gaze of the West' (2020), que va completar durant la pandèmia i on tracta temes com la identitat europea, el canvi climàtic o les relacions entre antigues potències i excolònies.

El repertori inclou una selecció de cançons emblemàtiques com 'Humility', 'Wound to Wound', 'The Scene' o 'Struggle for pleasure', que el prolífic artista compaginarà amb temes més recents com 'European Grasses', 'Victims over Victors' i 'Sappho'.

'Inescapable' va nàixer originalment com un disc compilatorio, el llançament del qual va tindre lloc al novembre de 2019 arran del seu 40 aniversari en la música. Aquest elepé inclou una selecció de 61 cançons anteriors, a més de deu enregistraments inèdits i dos totalment noves. Amb el mateix esperit, la gira homònima que segueix a aquest àlbum cobreix els grans èxits de la seua carrera des de 1980 fins a 2020.

Al llarg de la seua vida Mertens ha compost per a diferents formats: orquestra simfònica, música de cambra, només amb piano o experimentant amb agrupacions inusuals d'instruments. Aquesta vegada, després de la publicació del seu últim àlbum 'Heroides', l'artista belga ha decidit incorporar al seu gira en curs un 'ensemble' de vents —com a part del projecte 'Winds' (vents)— que inclou saxofon, trompeta, corneta, trompa, tuba wagneriana i trombó per a donar nova vida a aquestes composicions.

A més d'aquests instruments, el piano i la característica veu de contratenor de Mertens, amb un falset fràgil i carregat d'emocions, també prendran protagonisme en la seua esperada actuació. En la seua música és ressenyable, així mateix, la freqüent utilització d'un llenguatge inventat que, combinat amb la seua fina veu i l'acompanyament de la resta d'instruments, evoca fàcilment en el públic diferents imatges i escenaris.

Les entrades per a gaudir de Wim Mertens en concert estan ja disponibles en la pàgina web dels Arts amb preus des de 34 euros fins a 50 euros.

'Els Arts és Altres Músiques'

La música de Mertens, que es mou entre els mons del minimalista i l'ambiental, i influenciat per artistes com Philip Glass o Steve Reich, troba una llar idònia en el cicle 'Els Arts és Altres Músiques', on el centre cultural obri els seus espais i programació a nous públics i on conflueixen diferents gèneres musicals com el 'jazz', el fado o el pop contemporani més avantguardista de la mà de les principals estreles del moment.

Els pròxims artistes que participaran en aquest cicle són la cantant i compositora Melody Gardot, considerada l'actual reina del 'jazz' i que portarà el pròxim 26 de novembre als Arts una selecció dels seus millors temes, així com el nominat als Grammy Rufus Wainwright, que continua el seu gira mundial 'Unfollow the rules' amb un repertori de cançons d'estil pop clàssic el 19 d'abril.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal