Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria s'opossa al 'megaprojecte de la línia d'alta tensió' que vol travessar el terme municipalL'Ajuntament de Llíria ha presentat, davant la Delegació del Govern, al•legacions en contra del projecte d'una línia àrea d'alta tensió, promoguda per iniciativa privada, des d'una megaplanta fotovoltaica a Terol i que arriba fins a la província València amb un recorregut de 186 quilòmetres.

El traçat proposat travessa 16 quilòmetres del terme municipal, de nord-oest a sud-est, i afecta a diversos trams de terreny forestal comú i de valor estratègic, en concret passa per 4 quilòmetres de la Concòrdia i també transcorre per una zona del Coto del Catalá.

A més, es tracta de torres àrees de 40 metres d'altura que deixen davall de l'estesa una franja de protecció de 50 metres lliure de vegetació.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha qualificat este projecte d'"un contrasentit pel gran impacte mediambiental negatiu que generarà en el nostre territori, tant en la massa forestal com per als ocells de la Serra Calderona".

Per això, en les al•legacions presentades, "hem manifestat el nostre rebuig a esta iniciativa i proposem que es busque un traçat alternatiu que presente menor afecció en el terreny forestal o que es duga a terme el soterrament de les línies".

A més, la regidora ha volgut assenyalar que este projecte "és contrari a l'esperit de la transició energètica que aposta per descentralitzar la producció d'energia i reduir el seu transport".

Finalment, Consuelo Morató ha animat a la ciutadania i entitats cíviques a presentar també al•legacions a esta iniciativa, amb un termini fins al 10 d'octubre, i ha recordat que "tenen a la seua disposició el departament municipal de Medi Ambient per a resoldre qualsevol dubte que puguen tindre sobre este tema"

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon