Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat proposa multes de fins a 6.000€ per la presència de dos menors en el 'bou embolat' de Nàquera

   La màxima sanció es contempla per a l'expert taurí i es proposen 4.000€ per a pares i l''embolador'
   La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública proposa sancions econòmiques de fins el 6.000 euros després de la investigació derivada de la presència i participació de dos menors en els festejos del 'bou embolat' de Nàquera (València) el passat mes d'agost.

   La multa més alta, 6.000 euros, seria per al membre de la penya que actuava com a expert taurí. A més, s'aposta per sancionar amb 4.000 euros tant a un pare d'un menor com a una mare i la mateixa quantitat es fixa en el cas d'un dels integrants de la penya taurina que actuava com 'embolador'.

   En tots els casos, es considera que s'ha contravingut l'article 91.16 Decret 31/2015 en permetre la participació en festejos taurins tradicionals de menors de 16 anys o de persones que mostren faltada de condicions físiques o psíquiques per a intervenir en els mateixos, expliquen fonts de la Generalitat.

   L'Ajuntament de Nàquera va cancel·lar el passat mes d'agost els seus actes taurins després que dos menors de 16 anys embolaran al bou.

   Segons van explicar aleshores fonts municipals, els menors van entrar al recinte acompanyats d'un adult i van procedir a participar en l'embolat del bou, ignorant la megafonia que advertia de la prohibició de l'entrada de menors de 16 anys al recinte, que estableix l'article 91 en el protocol de festejos de la Comunitat Valenciana.

   Va ser un treballador del consistori qui "ràpidament" la va alertar que dos menors havien entrat en el recinte i que, després de posar-se en contacte amb el president de la Penya Taurina de Nàquera, responsable d'eixe tancament, van decidir conjuntament suspendre els festejos taurins, a falta de l'últim acte.

   Per la seua banda, la Penya Taurina de Nàquera va emetre en xarxes socials un comunicat de repulsa pel succeït, va condemnar l'actuació dels dos menors i va defendre que van complir la normativa i que l'acte es va fer "a esquenes" de la penya.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon