Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat presenta 'Cooperarium', la biennal de cooperació, drets humans i desenvolupament sostenible

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica celebrarà els dies 4 i 5 de novembre en la plaça de l'Ajuntament de València Cooperarium, la primera biennal de cooperació, drets humans i desenvolupament sostenible.

Es tracta d'un espai interactiu i experiencial al qual les persones visitants podran accedir de manera gratuïta per a conéixer les actuacions que desenvolupa la cooperació valenciana en la defensa i protecció dels drets humans a través dels diferents projectes i actuacions desenvolupats pels agents de la cooperació valenciana en països empobrits.

D'aquesta manera, es pretén sensibilitzar a la ciutadania valenciana sobre la situació de vulnerabilitat dels drets fonamentals que viuen les persones als països del Sud, fomentant una visió crítica, solidària i compromesa amb el desenvolupament sostenible i amb la lluita contra la desigualtat en qualsevol part del planeta.

Pérez Garijo ha destacat la importància d'aquesta biennal, que naix amb l'objectiu "de donar difusió a les activitats realitzades en matèria de promoció dels drets humans, la cooperació internacional i la implementació dels ODS".

La consellera de Cooperació ha posat l'accent en el compromís del Govern valencià per a aconseguir un món "més just, solidari i sostenible" a través de l'Agenda 2030.

Espais interactius

La biennal Cooperarium comptarà amb tres àrees diferenciades. Un espai temàtic sobre acció humanitària i ajuda d'emergència, on els participants podran conéixer de primera mà els recursos que s'activen en situacions d'emergència humanitària. Es podrà conéixer des de com funciona una planta potabilitzadora d'aigua a com viuen les persones desplaçades i refugiades, a més de poder veure els recursos sanitaris que es traslladen a les zones on s'ha produït una catàstrofe natural. També podran acostar-se als projectes i actuacions d'acció humanitària i ajuda d'emergència que la Generalitat ha posat en marxa en més de 30 països en els últims anys. Aquest espai compta amb la col·laboració de Creu Roja, Farmamundi, Acnur i UNICEF.

Una altra de les àrees albergarà la realització de tallers didàctics, destinats a xiquetes i xiquets, a més de públic juvenil i familiar. Es realitzaran tallers en temes diversos com l'educació per a la pau, la interculturalitat, els drets de les dones o l'educació mediambiental. Entre ells, cal destacar un taller d'art urbà sobre la població refugiada palestina dirigit per l'artista valenciana La Nenawapa o un taller de còmic coordinat pel dissenyador i editor valencià MacDiego.

L'àgora es convertirà en un espai per a debats, conferències i actes culturals. El divendres 4 de novembre es parlarà sobre dona, drets humans i refugi, converses en les quals participaran dones colombianes i palestines refugiades a València que comptaran de primera mà el seu testimoniatge. El dissabte 5 de novembre està prevista la participació de l'activista mediambiental i ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea Olivia Mandle.

Música, màgia i teatre

El dissabte 5 de novembre Cooperarium s'orientarà al públic familiar. Es desenvoluparan diverses activitats culturals com a teatre infantil, dansa africana i l'actuació del mag Asier Kidam, qui realitzarà l'espectacle 'Màgia contra el canvi climàtic'. A més actuarà el Grup Muixaranguero d'Algemesí amb més de 100 participants sota el lema 'Aliances pel Desenvolupament Sostenible'.

El divendres i el dissabte a la vesprada, a partir de les 19.30 hores, es realitzaran concerts solidaris. En concret, el divendres actuarà la banda Hollystiks i el músic valencià Tito Pontet. El dissabte està previst un concert en el qual participaran les bandes valencianes Tenda i Nadiua.

La primera biennal de cooperació Cooperarium, impulsada des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, compta amb la col·laboració de la Coordinadora Valenciana de ONGD, més de 30 ONGD, les universitats públiques valencianes, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i el Fons Valencià per la Solidaritat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon