Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat destina 1,1 milions d'euros per a donar resposta a la crisi alimentària de la població sahrauí i països africans

Pérez Garijo: “Aportem el nostre granet de sorra per a pal·liar la difícil situació alimentària que travessa la població refugiada sahrauí, els països del Sahel i de l'Àfrica subsahariana”

La consellera de Cooperació ha presidit la sessió extraordinària del Comité Permanent d'Acció Humanitària, en la qual s'ha aprovat la convocatòria de subvencions de concessió directa

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que "a través d'aquesta convocatòria aportem el nostre granet de sorra per a pal·liar la difícil situació que travessa la població dels campaments de persones refugiades sahrauís, els països del Sahel i de l'Àfrica subsahariana".

La consellera ha realitzat aquestes declaracions després de presidir la sessió extraordinària del Comité Permanent d'Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana (CAHE) en el qual s'han aprovat les bases de les subvencions per a la concessió directa d'ajudes per raons humanitàries i d'emergència per a donar resposta a la greu crisi alimentària de la població sahrauí i països africans.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és el desplegament d'actuacions d'acció humanitària per a atendre la greu crisi alimentària provocada per l'augment dels conflictes, la crisi climàtica pels fenòmens meteorològics extrems i la inestabilitat econòmica, agreujada per la pandèmia de la COVID-19 i els efectes en cadena de la guerra a Ucraïna.

La Generalitat destinarà 1.117.365 euros a aquesta convocatòria que, amb caràcter excepcional, permetrà finançar el 100% de l'import sol·licitat fins a un màxim de 200.000 euros per projecte.

Les propostes compliran amb l'objectiu estratègic de contribuir a la seguretat alimentària i la nutrició, realitzant una distribució d'aliments suficients en quantitat i qualitat, incloent aliment terapèutic per a xiquetes i xiquets amb desnutrició.

Accions subvencionables

Les propostes objecte de subvenció podran formular-se per als següents països i territoris: campaments de persones refugiades sahrauís. La situació de la població sahrauí s'ha vist especialment agreujada pels efectes col·laterals de la COVID-19 i l'encariment dels aliments, de la qual la cistella bàsica de la compra s'ha vist molt disminuïda ocasionant greus problemes de proveïment entre la població.

També es desenvoluparan actuacions en països del Sahel i de l'Àfrica subsahariana: Burkina Faso, Txad, Eritrea, Etiòpia, Kenya, Mali, Mauritània, Moçambic, Níger, Nigèria, el Senegal, Somàlia, Sudan i Sudan del Sud.

Els tipus d'intervenció se centraran en l'assistència alimentària per a millorar l'accés immediat i directe als aliments; accions de recuperació agrícola a través de l'adquisició i dotació d'elements que fomenten la recuperació de les principals fonts de subministrament d'aliments de la regió; promoció de la supervivència dels animals productius quan siga una font primària de manteniment; suport d'emergència per a la protecció de mitjans de vida vulnerables en campaments de desplaçats interns, refugiats o assentaments comunals.

També podran optar a aquesta subvenció els projectes orientats al control de plagues i malalties de plantes que afecten greument la seguretat alimentària; la realització o rehabilitació de xicotetes infraestructures amb una vinculació directa i immediata amb la restauració i protecció de la seguretat alimentària; el suport a l'emmagatzematge i transformació d'aliments essencials; així com altres intervencions que tinguen un impacte directe i immediat en la restauració i protecció de la seguretat alimentària.

Cada entitat podrà presentar de manera individual o agrupada amb altres ONGD un màxim d'un projecte en un mateix país o territori i fins a un màxim de dos projectes en el conjunt de països. Les entitats beneficiàries han d'estar inscrites en el Registre d'Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana. Així mateix, hauran d'acreditar que disposen de mitjans logístics i capacitat d'accés al lloc on es desenvoluparà la intervenció formulada.

El termini de presentació de les propostes serà des del 18 fins al 24 d'octubre, ambdós inclosos. Aquest tràmit es realitzarà de forma exclusivament telemàtica és la Seu Electrònica de la Generalitat ací.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon