Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La despesa que fan els turistes internacionals a Espanya frega a l'agost el nivell prepandèmia

"Les expectatives que teníem de recuperar a nou de cada deu turistes internacionals de la prepandèmia en els mesos centrals de l'estiu, durant juliol i agost, s'han complit. Espanya ha viscut una temporada alta turística extraordinària i estem encarant la tardor sense que la inflació i la incertesa provocada per la guerra estiga llastrant de moment aqueixa reactivació turística. La recuperació del 93% dels seients programats per les companyies aèries per a volar al nostre país durant el mes d'octubre són un exemple d'això", ha valorat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Amb dades acumulades en els huit primers mesos de l'any, l'arribada de turistes internacionals a Espanya supera els 48 milions (el 83% del mateix període de la prepandèmia) i la despesa aconsegueix els 63.898 milions d'euros (el 92% de 2019).

A l'agost, la despesa mitjana per persona va ser de 1.276 euros (119 euros més que a l'agost de 2019) i l'estada mitjana, de 7,9 dies, similar a la d'agost de 2019.

Mercats principals

Per països emissors, el Regne Unit va ser el principal mercat d'origen, amb 1,8 milions de turistes; seguit de França, amb 1,6 milions i Alemanya, amb 1,1 milions. Entre la resta de països de residència cal destacar els creixements anuals dels turistes procedents d'Irlanda (106,7%), Itàlia (106,4%) i els Estats Units (96,8%).

Per Comunitats Autònomes de destí principal, Illes Balears és el primer destí principal dels turistes a l'agost, amb el 24,8% del total. Li segueixen Catalunya (21,4%) i Andalusia (14,6%). A Illes Balears arriben prop de 2,2 milions de turistes (el 97% dels quals van arribar a l'agost de 2019), principalment procedents d'Alemanya i el Regne Unit. El nombre de turistes que visiten Catalunya frega els 1,9 milions (el 80% d'agost de 2019) i procedeixen en la seua major part de França i d'altres països europeus. La tercera comunitat de destí principal per nombre de turistes és Andalusia, amb quasi 1,3 milions (el 92% d'agost de 2019) i amb el Regne Unit i França com a primers mercats d'origen. Després la Comunitat Valenciana.

En l'acumulat dels huit primers mesos de 2022, les comunitats que més turistes reben són Catalunya (amb quasi 9,9 milions), Illes Balears (amb 9,6 milions) i Canàries (amb més de 7,8 milions).

Dos turistas haciendo fotos con el móvil

Dos turistas hacen fotos con sus móviles.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon