Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La consellera Pérez Garijo ha inaugurat la Jornada Bones pràctiques per a l’execució de Pressupostos Participatius municipals

Pérez Garijo: 'Els pressupostos participatius són un element clau per a implicar al conjunt de la societat en la construcció d’un futur compartit'

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha inaugurat la jornada Bones pràctiques per a l'execució de Pressupostos Participatius municipals, organitzada en el marc de la Xarxa de Governança Participativa de la Comunitat Valenciana.

Per a Pérez Garijo, els pressupostos participatius "són un element clau per la seua capacitat d'implicar al conjunt de la societat en la construcció d'un futur compartit". En aquest sentit, la consellera s'ha referit al paper dels ajuntaments valencians que en els últims anys "s'estan obrint comptes públics a la participació dels seus veïns i veïnes".

A la vegada, la consellera de Participació ha parlat dels primers pressupostos participatius de la Generalitat que "ens ha situat com la primera autonomia que obri els comptes públics a tots els ciutadans i ciutadanes".

Pérez Garijo ha destacat que amb aquesta primera experiència, els valencians i valencianes "ens situem en l'avantguarda de la participació ciutadana", una proposta de participació que "pot ajudar a tornar la il·lusió per la política a una societat cada vegada pateix més desafecció".

En aquest sentit, la consellera ha defensat les aliances i el reforç del teixit associatiu per establir complicitats entre les diferents administracions i desenvolupar projectes de col·laboració amb la societat civil.

Escolta activa

Per a Pérez Garijo, "és essencial" vincular la participació i la col·laboració ciutadana en les polítiques públiques, establint mecanismes que asseguren que totes les veus puguen ser escoltades i puguen implicar-se en una millor governança.

Per això, la consellera de Participació s'ha referit a la necessitat d'aprofundir en l'"escolta activa de la ciutadania i facilitar nous models de governança participativa que ens ajuden a superar els reptes actuals".

"És urgent apropar la política al carrer, als veïns i veïnes, fent-la més accessible i aconseguint que puguen sentir-se partícips d'un futur compartit amb la resta de ciutadans i ciutadanes", ha subratllat Pérez Garijo.

La consellera ha donat la benvinguda a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i als ajuntaments d'Alcoi, Daya Vieja, Elda, Elx, Gandia i Xirivella, participants en la jornada que se celebra de manera presencial i telemàtica, així com als membres de la Xarxa de Governança Participativa Municipal "que des de la seua creació en 2020 ha anat creixent per a col·laborar, debatre i reflexionar en torn a les polítiques locals de participació ciutadanes impulsades en el nostre territori".

Per la seua banda, la directora general de Participació Ciutadana, Mariaje Pérez Galant, ha parlat de l'evolució d'aquesta xarxa municipal i del tractament dels pressupostos participatius en el projecte de Llei de Participació Ciutadana que es troba en Les Corts.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon