Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El sotssecretari d'Agricultura dimiteix i critica les 'excuses autoconstruïdes' per a la destitució de Mollà

   El sotssecretari de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Alfons Puncel, ha anunciat en xarxes socials que deixa el seu càrrec hores després del cessament de la fins a aquest dimarts titular d'aquest departament, Mireia Mollà, i amb crítiques a les "excuses autoconstruïdes" per a eixa destitució. Segons subratlla, dimiteix per "raons personals" perquè entén que la política és "un assumpte personal".

   Puncel apunta en el seu comiat que no se'n va "per una adhesió infrangible" a Mireia Mollà sinó "per raons ètiques i estètiques": "Per ètica, perquè no hi ha raons o les que es diuen són menyspreables i per estètica perquè les forma de procedir són deplorables".

   "No vull amb la meua presència avalar eixes conductes. A més, el cessament allunya més a la ciutadania, particularment a l'exigent ciutadania d'esquerres, de la política que el que demana és tot el contrari a porgues, és a dir sumar, escoltar, debatre, contrastar, acceptar que ningú sol té totes les raons", sosté.

   El fins ara sotssecretari autonòmic, d'Iniciativa, com Mollà, assenyala que "podria explicar els succeït mitjançant un simil, com aquell d'uns grans magatzems, però no. La meua ètica m'obliga a ser més clar per respecte a tercers", assenyala el fins avui sotssecretari, que assenyala que la vicepresidenta, Aitana Mas, va cessar a Mollà amb una telefonada "de 15 segons i sense donar temps per a demanar explicació raonable" a l'encara consellera "segurament perquè no hi havia raons per a açò, llevat que acceptem polp com a animal de companyia".

   Segons Puncel, se cessa Mollà "per assumptes de partit, la qual cosa ja és una greu distorsió del concepte i l'acció política, convertint aquesta noble activitat en un assumpte d'egos que, sospite (he de confirma-ho) va més enllà de la pròpia Aitana, seguint la màxima de 'després de mi el caos i si jo no estaré en política doncs em porte per davant a tot el que vull'".

   En aquesta línia, afig que se cessa Mollà posant damunt de la taula l'argument de l'"autonomia de cada partit en la coalició" i qüestiona que dur a terme aquest cessament "a dos dies de presentar l'últim pressupost del Botànic II, a quatre mesos de les eleccions (complicades), amb un grau d'incertesa entre la ciutadania similar a altres períodes de la història d'Espanya (amb energia nuclear per mig), quan el que demana la Història (el canvi civilitzatori al que estem assistint) és que l'esquerra, davant eixa incertesa, reforce els ponts, les converses, les aliances".

   "Aquest cessament va en sentit contrari", subratlla i considera que la direcció actual d'Iniciativa "ha optat per mirar cap a dins, reforçar les seues conviccions que desconec, desfer-se de tota crítica, assegurar mitjançant pactes interns llocs d'eixida en les pròximes eleccions davant l'evidència personal que 'fora no té res', anul·lant les primàries per a reduir la competència i.... poc més".

"INCAPACITATS MORALS I INTEL·LECTUALS"

   Al seu juí, és "lamentable" i "mediocre" però "poc més es pot esperar de certes incapacitats morals i intel·lectuals d'aquells que s'adhereixen a la política de la cancel·lació". En aquesta línia considera que, per a "executar" eixa destitució, "acudeixen a excuses autoconstruïdes, a mentides" com que estava negociant els pressupostos, crítiques a altres departaments o falta de reconeixement a la vicepresidenta.

   Per a Puncel, es tracta de ximpleries, falsedats, excuses, mentides". "La cosa és simple, res de veus que pensen independentment. No hi ha raons de govern, no hi ha raons de gestió, no hi ha raons de projecte, hi ha raons, de mediocritat intel·lectual i política", recalca.

   "Porte 45 anys de militància política i he vist, en ocasions en viu i en directe, porgues de neteja interna. Jo mateix he sigut en diverses ocasions purgat i totes han acabat de la mateixa manera. Siguen les del PCE (diverses) siguen les d'Esquerra Unida (successives) totes han acabat amb la implosió d'eixes organitzacions. És quasi un fet físic regit per les lleis de la termodinàmica. Com més xicotet és el contenidor, la pressió interna i el valor augmenten acabant amb el contenidor per explosió o per dissolució", exposa.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon