Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat destaca que la llista d'espera de dependència s'ha reduït un 70,4% respecte al 2015


La Conselleria d'Igualtat ha destacat que en aquests moments tenen reconeguda la dependència el triple de persones que en 2015, quan va accedir el Botànic al Govern, mentre que la llista d'espera s'ha reduït en aquest període un 70,4 per cent.

Així ho ha ressaltat la responsable, Aitana Mas, en una resposta parlamentària recollida per Europa Press, en la qual ha explicat que actualment es resolen una mitjana de 140 expedients de noves persones beneficiàries al dia, cosa que significa prop de 36.000 expedients resolts a l'any, segons les dades del primer semestre de 2022. Així, a data 3 d'octubre de 2022, 129.810 persones tenen reconeguda la dependència enfronte les 41.662 de 2015.

En aqueix sentit, ha destacat que en els últims anys s'han introduït "importants canvis" en la gestió del sistema d'atenció a la dependència que han permés "agilitzar" els tràmits corresponents a la resolució d'expedients, reduint el nombre d'expedients pendents de resolució.

Entre les últimes mesures i actuacions ha ressaltat 'L'Acord per a la Posada en marxa del Pla de Xoc per a l'Impuls del Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència', que el Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD) va aprovar el 15 de gener de 2021.

Aquest esmentat Pla de Xoc té entre els seus objectius la disminució de llista d'espera i la millora de l'agilitat administrativa, la millora de la qualitat dels serveis i de les condicions laborals de les persones que treballen en el SAAD i la millora de les intensitats dels serveis i les prestacions.

En concret, entre les mesures previstes per a reduir el temps d'espera es troba la introducció de canvis informàtics que permeten agilitzar el procediment de valoració i, en conseqüència, el reconeixement del Grau, així com la constitució d'una unitat especialitzada (Grup 'GEO') en tramitar expedients complexos, que són aquells que estan pendents de resoldre mancant emplenar determinats tràmits específics.

Aquest unitat està integrada per huit persones i tramita els expedients que estan llestos per a resoldre, però que tenen qüestions específiques pendents de tramitar, com per exemple esmenes o requeriments de documentació. Mes ha ressaltat que la intervenció d'aquest grup de professionals ha permés "impulsar i agilitzar" la tramitació d'aquesta mena d'expedients.

FORMACIÓ DE PROFESSIONALS


De la mateixa manera ha ressaltat la formació de noves persones professionals de sanitat perquè s'incorporen als procediments de valoració de persones amb trastorn mental greu.

A més, ha assenyalat que l'equip de professionals de valoració d'aquest departament està valorant a les persones que estan ingressades en residències i a les persones menors de tres anys d'edat, així com el suport en el disseny i execució de plans de xoc de valoració que s'ofereix als ajuntaments que ho sol·liciten, amb la finalitat de disminuir la seua llista d'espera.

"Aquestes i altres actuacions estan permetent consolidar un model valencià d'atenció a la dependència centrat en l'atenció a les persona i basat en la proximitat, que es desenvolupa a través de la coordinació amb ajuntaments de les diferents localitats i els seus serveis socials", ha postil·lat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon