Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Homenatge a Ramiro Reig huí a Xàtiva, sindicalista, historiador, jesuïta


Acte d'homenatge a Xàtiva.

Xàtiva, la ciutat que el va vore nàixer, acollirà el dimecres 19 d'octubre un acte d'homenatge, a on es recordarà la seua trajectòria, la seua persona i la seua obra. L'homenatge ha estat promogut per CCOO PV i es farà amb la col·laboració de l'Escola de Persones Adultes de Xàtiva Francesc Bosch i Morata.

L'esdeveniment tindrà lloc a la sala d'actes Pep Gimeno, Botifarra i Lola Tortosa, la de la Torre del CPFPA Francesc Bosch i Morata. Hi participaran l'alcalde de la localitat, Roger Cerdà, la secretària general de CCOO PV, Ana García, l'escriptor i nebot de Ramiro, Rafa Reig, el president de la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS), Pere Beneyto i la directora de l'Escola de Persones Adultes, Manuela Martínez.

A l'acte es presentarà el que prodríem anomenar com el seu testament sindical: la publicació 'Crónicas Obreras'. Després de la seua defunció, el 19 de maig de 2018, la FEIS va editar un llibre homenatge a qui durant anys va ser el seu president sota el títol de 'Crónicas obreras de Ramiro Reig'. L'obra inclou una selecció de textos organitzada en quatre blocs temàtics sobre l'origen, desenvolupament, lluites i esperances del moviment sindical, extreta de la seua àmplia producció assagística (mig centenar de llibres i nombrosos articles acadèmics i de premsa). També es projectarà un audiovisual amb material inèdit sobre Reig.

Ramiro Reig és, sense dubte, una de les figures claus del sindicalisme valencià. Un 'homeno't d'aquells que esdevenen referents per a diferents generacions. Un militant format i preparat que practicà la historia, no sols la estudià i la contà. Sempre, i per damunt de tot, amb un compromís ferm amb la dignitat humana i amb la classe treballadora.

Com escriu Pere Beneyto en el seu article sobre Ramiro Reig, publicat en elDiario.es el 14 d'octubre: "D'entre totes les activitats i facetes de Ramiro Reig, el compromís amb els pàries de la terra i la defensa dels treballadors van operar sempre com l'eix vertebrador de la seua vida i obra".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon