Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Garzón diu que és 'inversemblant' que companyies no moderen el preu d'aliments mentre sí que el fan xicotets comerços

Critica que la proposta del PP de baixar l'IVA d'aliments bàsics "té les aneguetes molt curtes": "No hi ha quasi capacitat de millorar"

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat que és "inversemblant" creure que les grans distribuïdores d'aliments "no poden moderar els preus" mentre hi ha xicotets comerços que "han congelat més de 100 aliments".

"Com és possible que ens creguem que les grans empreses no poden fer-ho", s'ha preguntat el ministre de Consum en una entrevista aquest divendres en el Canal 24 Hores d'RTVE, recollida per Europa Press.

En aquest sentit, ha advertit que les famílies "estan perdent poder adquisitiu" pel fet que "pugen els preus més ràpid que el que pugen els salaris", per la qual cosa "és normal que hi haja una reducció del consum".

Per a això, el ministre ha recordat que el Govern ha fet una estratègia "per a moderar aqueixos preus, amb empreses que poden fer-ho, grans distribuïdores que han tingut beneficis". Així, ha destacat que algunes distribuïdores "sí ho han fet i altres s'han oposat", alguna cosa que considera "inversemblant".

En referència a la proposta del Partit Popular de reduir l'IVA dels aliments bàsics, Garzón ha criticat que aqueixa iniciativa "té les aneguetes molt curtes" perquè la majoria d'aliments de primera necessitat "tenen l'IVA superreducido". "Per tant és un IVA pràcticament inexistent i no hi ha quasi capacitat de millorar la situació ací", ha precisat.

Per al titular de Consum, la mesura dels populars "en comptes de moderar els beneficis empresarials el que fa és lesionar el sistema fiscal", per la qual cosa hi haurà "menys diners per a sanitat o educació".

"De què serveixen baixar uns cèntims els aliments si després no puc accedir a la sanitat o l'educació?", ha qüestionat Garzón, al mateix temps que ha sentenciat que "aqueixes són les polítiques de la dreta i d'algunes distribuïdores que comparteixen aqueix ideari".

Sobre la possibilitat d'imposar als distribuïdors una cistella de la compra bàsica, Garzón, encara que ha afirmat que no estan "en aqueixa fase sinó en la de dir-li a les empreses que han de moderar beneficis", ha explicat que és un debat "que està al Regne Unit" i que són unes mesures "que es van posar en molts països després de la II Guerra Mundial i que es van mantindre".

El responsable de Consum també ha parlat sobre la Llei d'Atenció al Client, que està en tràmit parlamentari i que permetrà que "et puga atendre una persona i no un robot".

"És una llei aprovada en el Govern però està en el Parlament, on l'oposició de dretes l'està bloquejant, el nostre objectiu és desbloquejar-la al més prompte possible. Aquesta llei implica que les empreses han de fer una inversió per a satisfer al consumidor", ha conclòs Garzón.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon