Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Pressupostos (PGE) preveuen 10 milions per a la promoció de la cinematografia en llengües cooficials

   Les sales i els guions de cinema passen de 10 a 39 milions d'euros en ajudes en 2023, un 290% més

   El projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2023 estableix una assignació de deu milions d'euros per a les comunitats autònomes de Catalunya, Galícia, Balears, Comunitat Foral de Navarra, País Basc i Comunitat Valenciana per a la promoció de la cinematografia en llengües cooficials.

   Per la seua banda, les ajudes que l'Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals (ICAA) destinarà en 2023 a guions, projectes, llengües oficials i sales de cinema seran de 39 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 290% respecte a l'any anterior, segons es desprèn del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) aprovat per l'Executiu.

   En concret, en el pressupost de 2022 la partida destinada a aquest apartat va ser de 10 milions d'euros. En general, el programa de Cinematografia comptarà amb una dotació per a 2023 de 167 milions d'euros, un increment de les seues dotacions de 70 milions d'euros.

   Així, destaca l'increment en les dotacions del Fons de Protecció a la Cinematografia, que passa de 65 milions d'euros a 106 milions d'euros, amb el qual es financen diverses convocatòries d'ajudes en concurrència competitiva. Així mateix, destaquen 15 milions d'euros per a donar suport a les sales d'exhibició cinematogràfica.

   A més, es doten amb 15 milions d'euros diverses partides que financen ajudes a través de comunitats autònomes per a l'escriptura de guions i desenvolupament de projectes.

   Precisament, en el Dia del Cinema, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha fet una "crida" a la ciutadania per a "la volta a les sales", al mateix temps que ha demanat reflexionar sobre la consideració que rep el cinema patrio. "A voltes pareix que des de fora d'Espanya veuen amb més admiració el cinema que es fa ací que nosaltres mateixos. Li hauríem donat tanta importància a Alcarràs sense l'Ós d'Or de Berlín?", ha qüestionat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon