Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSOE vol aprovar la Llei de Mobilitat Sostenible abans que s'acabe el primer trimestre del 2023

Diputats de PSOE, PP, Podemos, Cs, Vox, ERC y PDeCAT debaten sobre els reptes del transport amb autobús en unes jornades de ANETRA


El PSOE espera que la nova Llei de Mobilitat Sostenible arribe al Parlament el mes vinent de novembre ja que vol fer tot el possible perquè puga estar aprovada en el primer trimestre de 2023, abans que arranque el període electoral que obriran les eleccions autonòmiques i municipals de maig i, després, les generals.

Així ho va traslladar el portaveu del PSOE en la Comissió de Transports del Congrés, César Ramos, durant un debat sobre els reptes del transport amb autobús que va organitzar a Madrid aquest dijous l'Associació Nacional d'Empresaris de Transports en Autocars (ANETRA), segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries assistents a aquest acte.

En la taula redona, sota el títol 'Les propostes dels partits polítics per a incrementar el transport amb autobús: el repte d'una reforma pendent', van participar també els portaveus de més partits: Andrés Lorite (PP), Laura López (Podemos), Onofre Miralles (Vox), Inés Granollers (ERC), Juan Ignacio López-Bas (Cs) i Ferran Bel (PDeCAT).

LA LIBERALITZACIÓ I LA FUTURA LLEI, TEMES DE DEBAT

L'avantprojecte de la Llei de Mobilitat Sostenible, les mesures que cal prendre per a fomentar l'ús de l'autobús, la reforma que precisa el sector o les alternatives al model concessional actual com la liberalització duta a terme en altres mercats europeus van ser alguns dels temes de debat durant la jornada.

Els aspectes que impacten en el dia a dia de les més de 900 petites i mitjanes empreses que conformen ANETRA també van ser protagonistes de la taula, en la qual empresaris de tota Espanya van expressar als diputats els reptes que afronten en els seus negocis, segons un comunicat de l'organització.

Durant el debat, el portaveu socialista va assegurar que treballen amb el termini que el projecte de Llei de Mobilitat Sostenible siga aprovat i remés al Parlament al novembre, de manera que puga estar aprovat definitivament abans que acabe el primer trimestre de 2023 o, en el primer semestre a tot tardar.

Alguns portaveus no van ser tan optimistes amb aqueixos terminis, sobretot tenint en compte el període electoral que s'obri, i van coincidir que és millor tardar una mica més i acordar una llei duradora en el temps que fixe la mobilitat per a la dècada vinent que apostar per una llei "descafeïnada", segons les fonts consultades presents en l'acte.

En el col·loqui, diversos dels assistents van coincidir que cal fer passos per a canviar el model actual, que es basa en un sistema concessional, i van confiar a arribar a acords durant la tramitació parlamentària de la Llei de Mobilitat Sostenible, segons fonts presents en la jornada.

ANETRA reclama que el model de transport de viatgers s'inspire en els reglaments europeus del 2009 i que siga semblant al qual aquesta vigent a França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Polònia, Suècia, Bèlgica, Dinamarca i República Txeca, segons va exposar el seu president, Luis Ángel Pedrero, en la seua compareixença en el Congrés el mes de juny passat.

"L'actual sistema de regulació espanyol manté una base inspirada en el sistema de concessional que la pròpia Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ja posava en qüestió en el seu informe de 2017", va afirmar llavors en seu parlamentària Pedrer, on va recalcar a més que dels 77 contractes en règim de concessió de transport del MITMA de Transports, 44 concessions estan "extingides" i "caducades".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon