Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El nou sistema d'alertes es provarà demà dijous 27 d'octubre a l'Eliana i algun municipi veí, no t'inquietes, és una prova

 És molt probable que sone en tota l'Eliana, pot ser en Sant Antoni de Benaixeve, tal vetgada a la Pobla de Vallbona i Bétera,  almenys en algunes àrees que depenguen d'una mateixa antena mòbil

Sonarà un xiulet en alguns telèfons mòbils, anunciant que es tracta d'un missatge de prova del sistema d'alertes de protecció civil a través de les xarxes de telefonia mòbil i assenyalant que no cal fer gens especial. És una prova per a assegurar que funciona adequadament.

La tecnologia ÉS-Alert, que s'integra en la Xarxa d'Alerta Nacional, permet a les autoritats de Protecció Civil enviar missatges d'alerta generalitzats i immediats als telèfons mòbils localitzats en una àrea afectada per una emergència o catàstrofe.

El desplegament del sistema d'alertes ÉS-Alert és una de les mesures del Pla per a la Connectivitat i les Infraestructures digitals i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El Ministeri de l'Interior, a través de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, està realitzant les proves corresponents per a verificar el funcionament del protocol ÉS-Alert per a enviar alertes a la població que es trobe en una zona afectada per emergències o catàstrofes imminents. És un sistema també conegut com 112 invers.

S'ha previst un calendari de proves en les diferents Comunitats Autònomes. Els centres de resposta a emergències, en coordinació amb el Centre Nacional de Seguiment i Coordinació Emergències del Ministeri de l'Interior, enviaran missatges simulats alertant d'un risc de protecció civil i un xiulet, acompanyat de vibració, en els telèfons mòbils alertarà de la recepció del missatge.

El sistema ÉS-Alert va ser desplegat el passat 21 de juny, i és fruit de la col·laboració entre els Ministeris de l'Interior i d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, havent sigut finançat amb fons de recuperació i resiliència.

Aquesta tecnologia, que es posa a la disposició de les autoritats de protecció civil d'àmbit estatal i autonòmic, suma una nova eina d'alertes a la població a les quals ja compta el Sistema Nacional de Protecció Civil.

La imatge és de la Junta de Andalucia, però el que es rebrà indicarà de la Comunitat Valenciana



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon