Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El municipi de Benagéber - en Els Serrans- prepara el camí a la primera comunitat energètica local


Amb aquest projecte està previst que es produïsca un estalvi en la factura de la llum d'entre el 20 i el 30%.

L'Ajuntament de Benagéber, de la comarca Els Serrans, prepara el camí a la transició energètica del municipi, amb l'impuls a la creació d'una comunitat energètica en la localitat. Per a posar en marxa aquest projecte l'Ajuntament compta amb el suport i assessorament de Sapiens Energia.

L'Ajuntament cedeix la coberta d'una nau municipal situada darrere de la piscina, en la qual està previst muntar una instal·lació d'una potència de 25,55 kW nominals. Aquesta instal·lació subministrarà energia tant a les persones que s'adherisquen al projecte i formen part de la comunitat energètica com a edificis municipals.

L'impacte de la creació i posada en marxa d'una comunitat energètica no sols serà mediambiental, ja que usa energia neta, que redueix la petjada de carboni per ser de quilòmetre zero, més eficient i sostenible. Serà també un impacte econòmic, ja que es produeix un estalvi en la factura de la llum d'entre el 20 i el 30% anual.

Per a explicar en què consisteix una comunitat energètica i activar la participació ciutadana l'equip de dinamitzadors/as de Sapiens Energia realitzarà dues jornades informatives:

Jornada de presentació: divendres, 28 d'octubre, a les 18.00 hores, en la Sala d'actes de l'Ajuntament. En aquesta sessió s'explicarà què és una comunitat energètica, com funciona, per què l'autoconsum abarateix la factura de la llum... i es resoldran tots els dubtes de les persones assistents.

Jornada de creació i formació: divendres, 11 de novembre, a les 18.00 hores, en la Sala d'actes de l'Ajuntament. Es parlarà de les característiques de les comunitats energètiques, alternatives per a la seua constitució, organització, diferents formes de participació... En aquesta jornada es plantejarà el model de gestió més adequat a Benagéber i es podran presentar les candidatures per a formar part de l'òrgan de representació de la comunitat energètica.

Rafael Darijo, alcalde de Benagéber, convida a la ciutadania “a participar en aquesta iniciativa, que tindrà un gran impacte en el municipi, per l'estalvi econòmic i també pel benefici mediambiental que suposa apostar per les energies renovables, més eficients i sostenibles. Aquest projecte se suma a altres iniciatives de l'Ajuntament per a reduir el consum energètic, com el canvi de la xarxa d'enllumenat públic i la il·luminació dels edificis municipals a led, el vehicle elèctric municipal i el punt de recàrrega, la transformació de la calefacció a biomassa i els contenidors intel·ligents”.

Sapiens Energia, empresa de referència en la creació de comunitats energètiques, acompanyarà i assessorarà al llarg de tot el procés tant a l'Ajuntament com a la ciutadania perquè el projecte siga una realitat en els pròxims mesos



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon