Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern anuncia l'ampliació d'ajudes energètiques a llars de baixos ingressos i vulnerables

#placontingencia

La compareixença de Pedro Sánchez per a informar sobre les mesures econòmiques i socials adoptades com a resposta a la crisi provocada per la guerra a Ucraïna ha començat amb un numeret per part dels diputats de Vox, que han arribat tard i interromput el discurs.

Passat el moment de publicitat ultra, el president del Govern ha defensat en un discurs les mesures del seu pla de contingència i ha anunciat noves ajudes que cobreixen un dels flancs crítics en matèria d'empobriment energètic. Els edificis que comparteixen caldera podran acollir-se a la tarifa regulada del gas i no hauran d'accedir al gas natural a través dels mercats lliures.

Ho havia anunciat el dijous 6 d'octubre la ministra de Medi Ambient Teresa Ribera, i ho ha confirmat Sánchez. S'atalla així un problema que amenaçava a les comunitats amb una potència superior a 50.000 quilowatts/hora (kWh), a partir de la qual, els seus usuaris no poden acollir-se a la Tarifa d'Últim Recurs (TUR), regulada per l'Estat.

Sense l'ajuda anunciada hui, es calculava que les llars d'un edifici amb caldera comunitària anaven a pagar el triple que els usuaris que poden acollir-se a la tarifa TUR. Aquesta mesura beneficiarà a aproximadament 1,7 milions de llars amb calefacció central. Sánchez ha estimat que pagaran la meitat del que pagarien aquest hivern amb les tarifes de mercat vigents.

El mercat del gas està trencat i hi ha qui sale beneficiat d'això. Les grans multinacionals del petroli i el gas natural, la banca d'inversió i les elèctriques han obtingut ingressos extraordinaris. Però la volatilitat del preu implica un risc: el col·lapse de les empreses energètiques i amb això, l'enfonsament de l'economia europea.

 40% fins a finals de 2023 les factures de 1,5 milions de llars amb ingressos reduïts. A més, s'augmenta el descompte de la factura per a llars vulnerables i vulnerables severs en un 15% i el Govern crea una nova categoria amb dret a descompte del 40% per a llars amb baixos ingressos, que beneficiarà a altres 1,5 milions de famílies. També amb caràcter temporal (fins a finals de 2023) es reforça el bo social tèrmic doblegant l'ajuda mitjana, que pot aconseguir fins als 375 euros per llar.El paquet anunciat ahir per Sánchez, que serà aprovat en Consell de Ministres el 18 d'octubre, inclou el reforç del bo social elèctric que rebaixarà en un

Son un total de 3.000 milions d'euros addicionals d'estalvi per a comunitats, llars amb baixos ingressos i vulnerables que ixen dels Pressupostos Generals de l'Estat, que aconsegueixen al 40% de les llars.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons elSalto
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon