Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell Municipal d'Infància i Adolescència de Sant Antoni celebra les seues eleccions bianuals

  • Les eleccions es realitzaran als col·legis de Sant Antoni de Benaixeve dijous 27 d'octubre

El Consell Municipal d'Infància i Adolescència (CMIA) de Sant Antoni de Benaixeve celebra les seues eleccions bianuals dijous 27 d'octubre. Els requisits per formar-ne part són:

Estar escolaritzat entre els cursos de 3r de primària i 3r d'ESO en un centre educatiu de Sant Antoni de Benaixeve.

Si vius a Sant Antoni de Benaixeve, estàs empadronat/a ací, també pots presentar-te tot i que vages a un altre col·legi de fora de la localitat.


Tindre ganes de participar, opinar i voler millorar el teu municipi.

Les eleccions es duran a terme als col·legis de Sant Antoni de Benaixeve, per la qual cosa els candidats i candidates hauran de preparar una bona campanya electoral. Per a això, poden demanar ajuda per xarxes a @infanciasab.

L'alumnat que visca a Sant Antoni de Benaixeve però assista a un col·legi d'una altra localitat també pot presentar la seua candidatura per a formar part del CMIA.

Per a més informació, s'hi pot contactar a través del correu: consejodeinfancia@sabenageber.com



Normes de funcionament del Consell 
 
Aquestes normes les han creades els xiquets, xiquetes i adolescents que formen part del CMIA. En elles expliquen com accedir-hi:

"Article 4.- El Consell estarà format per xiquets, xiquetes i adolescents del municipi, que seran elegits a través d'eleccions amb caràcter bianual. Aquestes seran celebrades als diferents centres educatius del municipi durant el primer trimestre del curs escolar.

Les eleccions es realitzaran en els nivells des de 3r d'Ed. Primària fins a 3r d'Ed. Secundària. Es realitzarà una campanya de sensibilització en cadascun dels centres, previ al procés d'eleccions, perquè l'exercici de la participació siga comprensible per tot l'alumnat, que per a poder exercir el seu dret a participar, assumeix el deure del formar part del consell implica. D'aquesta manera, es vetlarà perquè les candidatures que es presenten siguen eficients i compromeses envers la infància.

Podrà presentar candidatura tot l'alumnat interessat dels cursos esmentats anteriorment, sent triats com a membres del consell els dos més votats en cada curs de primària i els tres amb major nombre de vots en cada centre d'educació secundària.

(...)

Si un centre no té candidatures mínimes per a poder realitzar les eleccions en algun dels cursos, aquests candidats o candidates entrarien a formar part del CMIA de manera directa. En cas d'empat es tindrà en compte la paritat i fins i tot la possibilitat d'ampliar la ràtio per a acollir en el CMIA a les persones amb el mateix nombre de vots.

L'alumnat des de 3r d'Ed. Primària fins a 3r d'Ed. Secundària podrà votar a un únic candidat o candidata del seu propi centre educatiu i etapa, independentment del curs. És a dir, un alumne de tercer de primària podria votar sense problemes a una candidata de sisé, sempre que siga del seu mateix col·legi.

Article 9.-(...) A més podran reservar-se places, a partir de la pròxima legislatura, per a xiquetes, xiquets i adolescents que siguen residents a Sant Antoni de Benaixeve i estiguen dins del rang de l'edat requisit, encara que no estiguen escolaritzats en centres educatius de la localitat. Per a això, serà el propi consell qui, abans d'iniciar-se el procés electoral bianual, decidirà les vies perquè aquests xiquets, xiquetes i adolescents puguen accedir-hi (accés directe si són poques candidatures, sorteig, etc)."

 

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon