Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova el conveni per a la integració del Conservatori de Música de Llíria en la xarxa de la Generalitat

#lliria

El Ple del Consell ha aprovat hui la integració del Conservatori Professional de Música de Llíria, de titularitat municipal, en la xarxa de la Generalitat. Així, el centre de Llíria passa també, junt amb el d'Altea, a dependre directament del sistema de conservatoris professionals de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport

Els convenis entraran en vigor l'endemà de signar-se i s'activaran ja per a este curs 2022-2023. A més, tindran una validesa de quatre anys prorrogable a quatre més.

Amb la signatura d'estos convenis, la Conselleria d'Educació assumirà les despeses de funcionament i del professorat, amb una inversió d'1.500.000 euros, del Conservatori de Llíria que compta actualment amb 300 alumnes.

L'alcalde Joanma Miguel ha destacat que el centre "podrà continuar desenvolupant la seua excel·lència formativa sota l'empar de la Generalitat, amb tots els avantatges que això comporta tant per a l'alumnat i les seues famílies com per al propi Ajuntament que tindrà un important estalvi per a les arques municipals".

D'esta manera, "es compleix una reivindicació històrica que el nostre Conservatori mereixia pel seu reconeixement com a Ciutat de la Música i membre de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO", ha afegit.

Per part seua, l'edil d'Ensenyaments Artístics, Paco García, ha volgut assenyalar que el traspàs "garanteix el millor futur per al centre i servirà per a potenciar la seua oferta educativa". "En dependre de la xarxa autonòmica, l'alumnat s'estalviarà el 90% de les taxes municipals que pagava fins ara, la qual cosa contribuirà a facilitar la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'ensenyament musical", ha destacat.

Igualment, "l'assumpció el conservatori per part de la Conselleria suposa la millora de les condicions laborals del professorat, que mantindrà el seu lloc de treball", ha comentat el regidor.

Les classes del curs 2022-2023 del Conservatori de Llíria, com a nou centre de la xarxa de la Generalitat, donaran inici el pròxim 19 d'octubre. 


 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon