Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Congrés rebutja retirar ja les mascaretes en transport, com defenen Cs i Vox


   El Ple del Congrés ha rebutjat aquest dijous la supressió immediata de l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en transport públic i establiments com farmàcies, una reclamació que únicament han donat suport Ciutadans i Vox.

   El PSOE, Unides Podem, el PNB, Bildu i Coalició Canària han votat en contra, mentre que el PP, ERC, PDeCAT, Més País, Compromís, el BNG, Fòrum Astúries i Teruel Existeix han optat per abstindre's.

   Ciutadans va defendre el dimarts la proposició no de llei, que buscava instar el Govern a modificar l'últim decret llei sobre mesures sanitàries per a lluitar contra la COVID-19 per a retirar l'obligació d'usar mascareta també en establiments com a farmàcies, òptiques o centres d'ortopèdia.

   En el debat, PSOE, PP i Unides Podem van apostar per deixar en mans dels experts i del Consell Interterritorial del Salut la retirada de la mascareta i van criticar per "populista" la iniciativa del partit 'taronja'. A les crítiques es van sumar EH Bildu, PNB i PDeCAT, que van ressaltar la necessitat de tindre en compte a les comunitats autònomes i les seues competències a l'hora de prendre la decisió.

   El diputat de Ciutadans Guillermo Díaz, per la seua banda, va criticar el posicionament dels experts, que s'inclinen per no retirar les mascarillas per l'arribada de l'època de la grip, i va advertir el Govern que, amb aquestes mesures "desgasten la seua autoritat" per a prendre possibles mesures futures.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon