Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Eclipsi parcial de Sol aquest 25 d'octubre visible des d'Espanya

Mapa d´abast de l´eclipsi parcial de Sol del 25 d´octubre- IGN.ES

    Durant el matí del dimarts 25 d'octubre serà possible observar un eclipsi parcial de Sol de molt baixa magnitud des del nord-est d'Espanya.

L'eclipsi serà visible en gran part d'Europa, el nord-est d'Àfrica i Àsia occidental. S'iniciarà en l'oceà Atlàntic, prop de la costa d'Islàndia, i acabarà en l'oceà Índic. La duració total del fenomen serà de 244 minuts (una mica més de 4 hores). Podrà seguir-se en directe a través del canal de Youtube del  Observatori de Greenwich.


Com en aquest cas, hi ha ocasions en les quals la Lluna no arriba a cobrir enterament el Sol des de cap punt de la Terra, per la qual cosa per a tots els observadors l'eclipsi és parcial.

A Espanya, l'eclipsi aconseguirà una magnitud màxima de 0,12 a Girona, 0,10 a Barcelona i per davall de 0,10 en la resta de Catalunya, Aragó, Comunitat Foral de Navarra, País Basc, La Rioja, Cantàbria, Principat d'Astúries, nord de Castella i Lleó, nord de la Comunitat Valenciana i illes Balears. A Barcelona l'eclipsi s'iniciarà a les 11.33 (hora oficial), el màxim es donarà a les 12.07, moment en què la magnitud serà de 0,10, i finalitzarà a les 12.42, sent la seua duració de 69 minuts (una mica més d'una hora).

El màxim de l'eclipsi anul·lar es donarà a les 11.00 UTC al nord de Nizhnevartovsk, en el districte autònom rus de Janti-*Mansi. en aqueix moment la magnitud de l'eclipsi serà 0,86, informa l'Institut Geográfic Nacional (IGN).

   L'últim eclipsi solar visible com a parcial a Espanya va tindre lloc el 10 de juny de 2021. El següent es veurà únicament en algunes illes Canàries, i amb una magnitud molt baixa (0,07), el 14 d'octubre de 2023. Mentre que l'eclipsi parcial del 29 de març de 2025 serà visible en tota Espanya.

El pròxim eclipsi solar visible com a total a Espanya tindrà lloc el 12 d'agost de 2026, seguit d'un altre el 2 d'agost de l'any següent. Poc després, el 26 de gener de 2028, es podrà veure a Espanya un eclipsi anul·lar.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon