Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz veu 'insuficient' la proposta de la banca per ajudar les famílies amb hipoteques variables


La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha considerat "insuficient" la proposta de la banca per a ajudar a les famílies a les quals les seues hipoteques variables els pugen més d'un 30% per l'escalada dels tipus d'interés.

"El que està defensant ara mateix la banca espanyola no és suficient, no arriba, i crec que ha d'estar a l'altura del seu país i ser conscient que podem tindre situacions molt complicades. Els demane que avancen més", ha afirmat la vicepresidenta en declaracions a la premsa durant la seua assistència a unes jornades organitzades per Jutgesses i Jutges per a la Democràcia.

Díaz ha qualificat de "molt desafortunada" la política dels bancs centrals de pujar amb intensitat els tipus d'interés en provocar, de nou, una transferència de rendes des de les famílies a les entitats financeres, "que s'estan enriquint" gràcies a això.

"És impossible per a les famílies espanyoles pagar una hipoteca", ha subratllat la vicepresidenta, que ha afegit que l'alça dels tipus també està encarint els costos de finançament de les empreses, per la qual cosa ha demanat a la banca que "avance més" en les seues propostes per a pal·liar els efectes de la pujada dels tipus en famílies i empreses.

CAL PUJAR ELS SALARIS

Díaz ha defensat que, davant la crisi actual de preus i l'impacte de la guerra a Ucraïna sobre els costos energètics, és necessari tant protegir el teixit productiu com pujar els salaris als treballadors.


En aquest sentit, ha assegurat que el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha demanat que els sous "pugen un 5%" per a afrontar els costos derivats de la inflació i evitar impagaments d'hipoteques i préstecs.

Crónica CT  agències
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon