Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz sosté que la CEOE s'inspira en la gestió del PP durant la crisi anterior


La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha acusat aquest dilluns al president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, de bloquejar la negociació col·lectiva i ha afegit que la patronal s'inspira en la gestió que va fer el PP de la crisi anterior, basada a "baixar salaris de manera massiva" i "provocar pobresa al país".

Díaz ha manifestat que té "molta preocupació" per l'oposició de Garamendi i de la patronal a la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i per la seua actitud de "bloqueig" en la negociació col·lectiva.

"Això és molt greu. Està bloquejant la negociació dels convenis, està bloquejant l'SMI, està bloquejant un model de pràctiques laborals", ha dit la ministra de Treball als mitjans després del desdejuni de Nova Economia Fòrum, en el qual ha participat el ministre d'Universitats, Joan Subirats.

Malgrat les declaracions de Garamendi contràries a la pujada del SMI, Díaz ha mostrat la seua confiança que la patronal s'assega en la taula de diàleg social, que convocarà al desembre, una vegada que el comité d'experts entregue les seues conclusions sobre l'SMI.

Díaz ha recordat que els càlculs sobre la pujada del SMI es van fer amb els salaris de 2018, per la qual cosa un dels mandats del comité és actualitzar-lo d'acord amb els sous de 2022, perquè l'SMI quede en el 60% del salari mig espanyol en 2023, com es va comprometre el Govern.

"Està treballant el comité d'experts. Conclouran les seues tasques el mes de novembre, i al desembre convocaré la taula de diàleg social. Escoltaré a totes les parts i, després, el Govern, de conformitat amb l'article 27 de l'Estatut dels Treballadors, prendrà una posició", ha informat la titular de Treball.

L'article 27 de l'Estatut dels Treballadors estableix que l'Executiu, prèvia consulta amb els agents socials, fixarà l'SMI tenint en compte la inflació, la productivitat mitjana nacional, l'increment de la participació del treball en la renda nacional i la conjuntura econòmica general.

Díaz ha recordat que la decisió final sobre l'actualització del SMI i el resultat de la taula de diàleg social no es coneixerà fins a desembre, i ha advertit que els acords "poden ser tripartits o bipartits".

* Segons ha informat EuropaPress


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon