Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Creix un 17,97% el pressupost destinat a Memòria Democràtica als PGE 2023

Els fons destinats a la Secretaria d'Estat de Memòria Democràtica ascendeixen enguany fins als 13,95 milions d'euros, un 17,97% més que en l'exercici 2022, i aniran en la seua major part dirigits al desenvolupament de la Llei de Memòria Democràtica, que entrarà en vigor en els pròxims dies, després de la seua aprovació en el BOE, una vegada que ja ha sigut aprovada definitivament per les Corts Generals dimecres passat. Les despeses derivades de les exhumacions que finançarà l'Estat, així com l'adquisició d'arxius històrics, l'elaboració del cens de víctimes i del cens d'edificacions realitzades amb mà d'obra forçada o la realització de campanyes per a fomentar els valors cívics de cara a l'educació democràtica són algunes de les principals actuacions previstes.

La futura inauguració de la Galeria de les Col·leccions Reals justifica, per part seua, un augment del pressupost de 8,66 milions d'euros. L'impuls que des del Ministeri s'està donant a aquest projecte estratègic, en el qual es porta treballant dècades, permetrà la seua posada en marxa en el pròxim exercici.

En aquest sentit, està previst realitzar actuacions d'equipament museogràfic de la Galeria, així com el trasllat d'obres d'art per a la seua exposició i la conservació integral de les instal·lacions. Altres despeses derivades d'aquesta obertura són els corresponents a subministraments energètics, seguretat, neteja i manteniment d'instal·lacions, tecnologies de la informació i comunicació, recursos humans i organització d'activitats culturals, educatives i docents.

A més, mitjançant la signatura d'un Acord amb la Secretària d'Estat d'Energia, Patrimoni Nacional ha adquirit el compromís de realitzar inversions en matèria d'eficiència energètica, com la substitució de vehicles per uns altres de zero o baixes emissions i la renovació energètica en els seus edificis.

La part restant del pressupost restant es destinarà a atendre les despeses de personal, amb l'increment de retribucions pactat amb les organitzacions sindicals (7,9 milions d'euros), així com aquells derivats de la gestió ordinària del Ministeri.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon