Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ciberseguretat, start-ups i IA en idústria i salut: els 4 projectes presentats per la Generalitat als fons europeus

La Generalitat ha presentat a la nova convocatòria de fons europeus quatre projectes de digitalització industrial que se centren en la ciberseguretat industrial, el suport de start-ups en l'àmbit digital, i l'aplicació de la Intel·ligència Artificial (IA) tant a la indústria com a la salut.

Així ho ha avançat el director general de Coordinació de l'Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, que ha destacat l'aposta per la reindustrialització de la Comunitat Valenciana, a través de la digitalització, les noves tecnologies i la IA, elements que ha qualificat com a "clau" per a "enfortir la indústria, generar ocupació de qualitat i créixer en aquest mercat globalitzat", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El director general ha indicat que es tracta de projectes estratègics que opten a un total de 135,8 milions d'euros de la iniciativa 'RETECH: Xarxes territorials d'especialització tecnològica', convocada pel Ministeri d'Assumptes Econòmics en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i que mobilitzarà una inversió pública de 530 milions d'euros.

En la convocatòria, es valora que els projectes siguen presentats per diverses comunitats autònomes i promoguen la implicació de múltiples agents tant del sector públic, com a privat, entitats locals o agents institucionals, la qual cosa fomenta l'intercanvi de coneixement i les oportunitats de cada comunitat autònoma a través de xarxes d'impacte nacional que permeten maximitzar l'equilibri territorial i la cohesió social.

INICIATIVES VALENCIANES

Entre les quatre iniciatives valencianes destaca la creació d'un 'Pol de ciberseguretat industrial', que té com a objectiu la creació d'un centre públic per a la certificació d'empreses en ciberseguretat industrial, amb un pressupost global de 53,3 milions d'euros.

Una altra de les iniciatives, denominada 'Xarxa territorial de hubs de IA', permetrà a la Comunitat impulsar la seua estratègia de IA, així com la creació del primer espai de dades per a vehicles autònoms i connectats, amb un pressupost de 37,5 milions d'euros.

La tercera de les propostes consisteix en la creació d'una 'Xarxa d'emprenedoria digital' que preveu detectar i promoure iniciatives empresarials tecnològiques, així com encoratjar l'activitat de pimes i start-up d'àmbit tecnològic, basades en IA. El pressupost global és de 35 milions d'euros.

Finalment, 'Salut Digital i Intel·ligent', amb un pressupost de 10 milions d'euros, té com a objectiu desenvolupar bancs de dades de salut, noves tecnologies d'interacció i monitoratge, així com eines avançades d'anàlisis mitjançant IA per a millorar la salut, aportar valor i millorar la competitivitat del sector.

IA PER A MILLORAR LA COMPETITIVITAT

Poyatos ha ressaltat que la IA "permetrà ser molt més competitius, desenvolupar nous productes i serveis, així com situar Alacant en el mapa espanyol i europeu com a seu de l'Agència Espanyola de IA".

Així mateix, ha agregat que la Generalitat vol aprofitar "al màxim" els fons europeus, per la qual cosa "es treballa amb altres comunitats autònomes, amb els nostres sectors productius, autònoms i empreses per a aprofitar al màxim totes les oportunitats que ens brinden, i que en aquest cas són oportunitats per a reforçar la digitalització i l'aplicació de la IA a la indústria valenciana".

També ha subratllat que "una indústria que no aposte per aquestes tecnologies és una indústria que es veurà abocada al fracàs", per la qual cosa ha insistit en la necessitat de "ser capaces d'aprofitar totes les oportunitats que els fons europeus ens ofereixen perquè la indústria siga capdavantera també en tecnologia".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon