Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bravo veu 'perillós' el bloqueig del CGPJ i advoca per que els jutges no trien els jutges

 

   La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha advertit aquest dilluns que la situació de bloqueig a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) és "insostenible" i un fet "verdaderament perillós per a les institucions democràtiques", per la qual cosa ha instat el PP a deixar de buscar "excuses" i a asseure's a negociar amb el PSOE.

   A més, ha reconegut que el sistema d'elecció d'aquest òrgan "ha de millorar" perquè no és partidària que "els jutges trien els jutges": "Açò no és un sindicat ni un comité d'empresa: és un òrgan constitucional amb autonomia pressupostària i que participa en la política judicial de l'Estat".

   Així ho ha declarat Bravo a preguntes dels periodistes en l'acte d'obertura de l'any judicial, al que no ha assistit la secció territorial valenciana de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD) com a mostra de disconformitat pel bloqueig en la renovació del CGPJ.

   Després d'advertir que els vocals del Consell "haurien de dimitir perquè la situació és insostenible", la consellera ha acusat el PP de bloquejar la reforma des de fa quatre anys quan "aspira a governar i es considera un partit d'Estat".

   "Cal tindre memòria històrica", ha recalcat, recordant que el PP primer va exigir canviar la llei que "no van modificar quan governaven amb majoria absoluta", després "va vetar" a candidats proposats per grups parlamentaris com Podem i més tard va posar l'"excusa" que calia esperar la posició d'Europa.

   Per tant, Bravo ha instat als d'Alberto Núñez Feijóo a negociar amb el PSOE el "desbloqueig immediat" del CGPJ en lloc d'oferir "excuses contínues" per a oposar-se a la renovació, ja que al seu juí açò resta "serietat" als 'populars'.

   I de cara al futur s'ha mostrat a favor d'establir un sistema de valoració "objectiva" dels mèrits i capacitats dels vocals del Consell i ha defès que la participació del Congrés i el Senat en aquest procés "dona major legitimitat a l'òrgan".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon