Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aitana Mas destaca la importància de 'recuperar la memòria del col·lectiu LGTBI per construir una societat compromesa i més justa'

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat la importància de "recuperar i posar en valor la memòria de col·lectius històricament invisibilitzats i marginats", com és el col·lectiu LGTBI, per a continuar construint les bases d'una societat compromesa, conscient dels desafiaments que tenim i, sobretot, més justa".

Aitana mes ha participat aquesta vesprada en la quarta jornada del cicle 'Memòries Invertides' que s'ha celebrat a la Universitat Politècnica de València. Aquesta iniciativa, organitzada pel servei L'Armari de la Memòria de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en col·laboració amb les cinc cinc universitats públiques valencianes, té com a objectiu donar a conéixer els episodis de repressió i resistència del col·lectiu LGTBI en la història.

"Amb 'Memòries invertides' ens hem proposat realitzar un recorregut per la història valenciana de la repressió, i el lloc que han desentelat les dissidències sexogenéricas", amb la finalitat de contribuir a "la difusió de la història LGTBI i, més específicament, de la història de la comunitat LGTBI valenciana".

"D'aquesta manera, -ha explicat- podem brindar una aportació a la visibilització de l'existència de la comunitat LGTBI dins de la història valenciana general, així com també aconseguir visibilitzar col·lectius, figures de la cultura, referents d'activisme i altres aportacions valencianes a la història de la comunitat LGTBI de l'Estat espanyol i fins i tot internacional".

En aquest sentit, ha assenyalat que, amb aquest recorregut analític, aquesta iniciativa contribueix a "fomentar les tasques d'investigació en aquesta matèria per part de professionals de la investigació i del conjunt de la comunitat universitària" col·laborant així en el "reconeixement de la tasca d'investigació en memòria LGTBI".

Així mateix, ha destacat que aquestes jornades permetran "identificar aquells àmbits temàtics, territorials, etc. on trobem més figures, espais o esdeveniments rellevants així com aquells àmbits territorials dels quals tenim una major manca d'informació i documents" que serviran com a punt de partida la recuperació de memòries LGTBI per part del nou servei l'Armari de la Memòria.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon