Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A l'OctubreCCC seu de ACPV, es lliuraren els Premis Plaça del Llibre 2022

Segons ha publicat l'entitat   Josep Piera, Edicions del Bullent i l'Espai Joan Fuster han estat els guardonats de l'edició de la Plaça del llibre d'enguany.

Va ser la nit del dimecres 26 d'octubre, la seu d'ACPV a la ciutat de València, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània es va vestir de gala per a acollir la celebració dels premis Plaça del Llibre 2022.

26/10/2022. València, OCCC. Fotografia conjunta de guardonats i organitzadors dels premis de la Plaça del Llibre 2022. Foto: PRATS i CAMPS

Tal i com explica ACPV, els Premis Plaça del Llibre són els guardons atorgats per la Plaça del Llibre, el major aparador de llibres en valencià i compten amb tres categories: el Premi Trajectòria Literària, el Premi a la Difusió i el Premi a la Trajectòria Editorial. Aquests guardons es celebren des de l'any 2014 en les categories del Premi a la Difusió i el Premi a la Trajectòria Literària; i des de l'any 2019 al Premi a la Trajectòria Editorial. Els premis, potenciats per la Plaça del Llibre i impulsats per la comissió organitzadora del certamen, formada per Escola Valenciana, ACPV, AELC, AEPV i FULL, pretenen "ser un homenatge i un reconeixement a persones i entitats que fomenten la lectura i la difusió de la nostra llengua i cultura", afirmen des de l'organització.

Així doncs els guardonats del cicle 2022 han estat el poeta de La Safor Josep Piera amb el Premi Trajectòria Literària; l'editorial valenciana Edicions del Bullent amb el Premi Trajectòria Editorial; i l'Espai Joan Fuster de Sueca amb el Premi Difusió de la Cultura Valenciana.

26/10/2022. València, OCCC. Anna Olivera, presidenta d'ACPV, va ser l'encarregada de lliurar el guardó a l'Espai Joan Fuster de Sueca. Foto: PRATS i CAMPS

ACPV escriu que "Els tres premiats han agraït el seus respectius guardons amb acontentament i goig. L'escriptor Josep Piera (Beniopa, 1947), amb una obra poètica molt extensa i nombrosament premiada, on destaquen els seus guardons com el Premi Carles Riba de poesia; els Premi Andròmina i Premi Josep Pla, de prosa; i la Creu de Sant Jordi (1991, Generalitat de Catalunya), ha obtingut el Premi Plaça del Llibre a la Trajectòria Literària. També cal assenyalar la seua narració poètica autobiogràfica, inspirada en els seus viatges pel Mediterrani, així com les seues versions en català de poetes destacats en la poesia àrab, així com biografies de personatges com Ausiàs March i Sant Francesc de Borja. Destaca també amb la seua faceta com a agitador cultural. Per una altra banda, l'Ajuntament de Gandia va atorgar-li la distinció de Fill Predilecte de Gandia al 2010. En referència al Premi Plaça del Llibre, el poeta de La Safor confessa que "aquest premi l'he rebut com una sorpresa i un reconeixement generós alhora. És un acte d'un valor públic que m'honora".

La Plaça del Llibre de València està organitzada per la Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura, l'Associació d'Editorials del País Valencià (AEPV), l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Escola Valenciana i Acció Cultural del País Valencià (ACPV).
I és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, l'Ajuntament de València, Biblioteques Municipals de València, la Universitat de València, la Universitat Popular de València, Valencia Activa, VLC Tech City, EMT, el Ministeri de Cultura i el Cefire de València. La iniciativa, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (PVFLL), compta amb el decidit suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon