Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig 'l'IVF aquest mes 180 milions d'euros, nous crèdits bonificats per a les necessitats de liquiditat i inversió de les empreses'


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que durant aquest mes de setembre el Institut Valencià de Finances (IVF) activarà dues noves línies de préstecs bonificats i a tipus fix per a cobrir la necessitat de liquiditat i d'inversió del teixit empresarial.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la 27 edició del lliurament de premis de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant (AEFA), que s'ha celebrat a Elda, i en la qual ha explicat que, a través de les noves línies dotades amb 180 milions d'euros, l'IVF subvencionarà els crèdits de les empreses i evitarà el risc d'alteració per la pujada de l'Euribor en els pròxims deu anys.

En el transcurs de l'acte, el president ha destacat la "visió de negoci" de l'empresa familiar i l'aposta del Consell per fer costat a aquest teixit empresarial al qual ha considerat "peça central de l'economia" i manteniment del model social.

En aquest sentit, ha explicat que la Generalitat, a través de l'IVF, ha concedit més de 70 milions d'euros en crèdits bonificats durant el primer semestre de 2022 a les empreses alacantines, que a més van obtindre prop del 50% del finançament total de l'IVF durant 2021.

Així mateix, ha reiterat el suport al sector turístic a través d'iniciatives com el reforç del Bo Viatge o l'ajuda de 5 milions d'euros al programa turístic de viatges del Imserso que comença aquest dimarts, amb l'objectiu d'enfortir el sector hoteler, generar ocupació i mantindre els nivells de qualitat dels serveis.

El cap del Consell ha subratllat la fortalesa del teixit econòmic d'Alacant i en concret de l'empresa familiar, atés que representa el 92% de l'empresariat alacantí, el 75% del seu PIB i el 85% de l'ocupació. De la mateixa manera, ha assenyalat que la província d'Alacant supera la mitjana espanyola i valenciana en indicadors com a creació d'ocupació, descens de l'atur, creació d'empreses, i increment de pernoctacions.

Port sec al Vinalopó

Durant la seua intervenció, el president ha assenyalat que la comarca del Vinalopó tindrà una terminal intermodal de mercaderies, o port sec, perquè segons ha dit "existeix una enorme capacitat de creació d'empreses i de riquesa" pel que ha assegurat que constitueix una prioritat disposar d'unes comunicacions adequades "per a arribar al més prompte possible al centre d'Europa".

Finalment, ha recordat que l'acord entre la Generalitat i la patronal va "ser essencial" per a superar els efectes de la pandèmia, i s'ha mostrat convençut de la contribució decisiva de l'empresariat davant els actuals i futurs desafiaments, com la lluita contra la inflació, aconseguir la sobirania energètica l'impulsar una transformació digital, econòmica i social.

Premis AEFA 2022

Respecte dels guardonats de la present edició, el president ha destacat la seua "potència i lideratge", i en concret s'ha referit a l'aposta per la qualitat de l'operador de telecomunicacions Cableword, el treball de les quals ha sigut reconegut amb el premi Generalitat Valenciana.

De la mateixa manera, ha valorat l'"empatia" en l'atenció al client de la signatura CCS Arquitectes, premie Diputació d'Alacant; la "innovació" de l'empresa fabricadora d'envasos plàstics ITC Embalatge, premi CaixaBank, i el "compromís" de l'economista José María Gómez, que ha rebut el premi d'honor Manuel Peláez Castillo i de qui ha destacat la seua contribució a connectar la universitat i l'empresa per a millorar la competitivitat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon