Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

UP-EU demana la gratuïtat del transport públic de competència autonòmica durant 2022 i 2023

   

   La portaveu adjunta d'Unides Podem-Esquerra Unida , Estefanía Blanes, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual sol·licita la gratuïtat del transport públic de competència autonòmica i local en tot el territori valencià en el que queda de 2022 i 2023.

   Segons ha indicat Esquerra Unida en un comunicat, aquesta iniciativa pretén "fer un pas més enllà", i sol·licita fer extensibles a l'àmbit autonòmic i local les mesures adoptades en el Reial decret-llei publicat el passat mes d'agost, en el qual s'estableix la gratuïtat de tots els servicis de Renfe Rodalies, així com els de Mitjana Distància declarades obligació de servici públic (OPS), des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre de 2022.

   Segons Blanes, "és difícil entendre per què el servici de Renfe és gratuït, però no el de FGV o el bus. Els motius de mobilitat són els mateixos". A més, ha considerat: "pareix evident que la inflació provocada per la guerra es mantindrà més enllà de desembre de 2022". La PNL emfatitza, a més, que les ajudes estatals per a aplicar descomptes en el transport autonòmic i local passen del 30 al 50%.

   Blanes ha proposat "anar més enllà". "En un context d'inflació com el que vivim, les mesures han de ser més valentes i ambicioses". La diputada ha afirmat que "l'administració autonòmica ha de fer un esforç, acostar el muscle per a declarar la gratuïtat del transport públic col·lectiu de competència autonòmica i local en tot el País Valencià mentre la inflació seguisca alta". "Totes les valencianes i valencians que usen el transport públic diàriament han de poder beneficiar-se d'aquesta mesura", ha agregat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon