Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Treball vol que el Consell de Ministres d'aquest dimarts reconega l'atur a les empleades de la llar

El Ministeri de Treball i Economia Social (Yolanda Díaz) vol portar al pròxim Consell de Ministres, el 6 de setembre, el reconeixement del part per a les empleades de la llar, segons ha avançat en roda de premsa el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez.

Tal com ha assenyalat, la intenció de l'Executiu ha sigut regularitzar a aquestes professionals, no sols amb el reconeixement de la prestació per desocupació i el subsidi, sinó també per "altres discriminacions" que, segons ha indicat, pateixen en els seus estatut "jurídic, laboral i protecció social".

Posteriorment, s'ha referit a aquest tema la mateixa ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, després de ser preguntada en la roda de premsa posterior a la seua reunió amb experts de la Comissió assessora sobre l'SMI.

Díaz ha recordat que porten treballant en aquesta matèria "des de febrer" i ha reconegut que es tracta d'una norma "d'especial rellevància" perquè afecta en "la seua majoria" a dones i perquè la seua situació actual suposa una "vulneració dels seus drets".

"Ho he dit en el meu despatx professional, ho he dit en les meues compareixences quan era diputada, i ho he dit abans que es dictara la sentència del TJUE en les sessions de control", ha apuntat la ministra, qui ha confessat als mitjans que estava "completament convençuda que privar a un col·lectiu de dones treballadores dels drets que de manera ordinària tenen la resta de treballadors era absolutament discriminatori".

Finalment, Díaz ha assenyalat que això suposarà un "pas avant" per part d'Espanya que, segons ha indicat, se situarà "a l'avantguarda" i ha destacat l'"enorme calat feminista" d'aquesta.



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon