Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Treball multa Glovo amb 79 milions i regularitza 10.600 dels seus treballadors

    


Díaz adverteix que "el pes de la llei caurà sobre aquesta empresa"

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha confirmat aquest dimecres que la Inspecció de Treball ha imposat una multa a Glovo de quasi 79 milions d'euros per "vulnerar els 

La vicepresidenta ha acusat a Glovo de "vulnerar" els drets laborals dels seus treballadors i de "obstruir" la labor de la Inspecció de Treball, alguna cosa que ha qualificat de "gravíssim" en un Estat social i democràtic de Dret, en el qual les empreses "han de complir la llei".

"Estem davant una autèntica actuació de falsos autònoms i el pes de la llei caurà sobre aquesta empresa, com ja ha caigut amb la Inspecció", ha advertit la vicepresidenta.

Segons ha avançat aquest dimecres la cadena SER, la Inspecció ha procedit a regularitzar la situació de 8.331 treballadors de Glovo a Barcelona i 2.283 treballadors a València als quals l'empresa de repartiment de menjar es va negar a posar en nòmina.


L'anomenada 'Llei Rider' obliga les plataformes digitals de repartiment a contractar com a assalariats als seus repartidors. Aquesta llei es va publicar el 12 de maig de 2021 en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i donava un termini de tres mesos a les empreses per a adaptar-se a la normativa, amb el que la seua entrada en vigor es va produir el 12 d'agost de 2021.


La llei reconeix la presumpció de laboralidad dels treballadors que presten serveis retribuïts de repartiment a través d'empreses que gestionen aquesta labor mitjançant una plataforma digital, en línia amb la sentència que va dictar el Tribunal Suprem al setembre de 2020, en la qual establia que els repartidors són treballadors per compte d'altri i no autònoms.


GLOVO NEGA QUE LA SANCIÓ TINGA A VEURE AMB 'LA LLEI RIDER'


No obstant això, des de Glovo asseguren que la multa de la Inspecció de Treball de quasi 79 milions d'euros no està relacionada amb la denominada 'Llei Rider', ja que el període inspeccionat es refereix de 2018 fins a l'11 d'agost de 2021.


"La 'Llei Rider', que va entrar en vigor en 2021, no té res a veure amb el període sancionat", han assegurat a Europa Press en fonts de la companyia, que han indicat que l'import notificat inclou no sols les propostes de quotes a la Seguretat Social, sinó també una proposta de sanció per cada repartidor.


Així mateix, les mateixes fonts han ressaltat que durant el període d'inspecció, Glovo va demanar ampliar i aportar les seues proves, reflexions i valoracions, així com diferent documentació, alguna cosa que va ser rebutjat per la Inspecció de Treball i posposat al moment en el qual l'acta ha sigut presentada.


"Es tracta d'una resolució unilateral, que implica una proposta de la Inspecció, enfront de la qual l'empresa ha de presentar les seues al·legacions, i després de la tramitació d'un procediment d'ofici en l'àmbit de la Justícia, s'analitzaran les mateixes per a en el seu cas proposar una acta de liquidació i/o d'infracció", han indicat des de Glovo.


CCOO DE CATALUNYA I UATAE CELEBREN LA SANCIÓ


Poc abans de l'entrada en vigor de la 'Llei Rider', CCOO de Catalunya va informar que havia presentat dues denúncies davant la Inspecció de Treball contra Glovo per incomplir presumptament els drets laborals dels seus treballadors i "desafiar la Llei Rider obertament sense fer l'intent d'adaptar-se a la normativa".


Les denúncies del sindicat anaven dirigides al fet que es produïra el reconeixement dels treballadors autònoms com a assalariats i pel "intent d'aquesta empresa de donar cobertura a la seua estructura sense la laboralización efectiva, ja siga amb la subcontractació o ETT", segons el sindicat.

Precisament, CCOO de Catalunya ha celebrat aquest dimecres en un comunicat la sanció de 79 milions d'euros que la Inspecció de Treball ha interposat a Glovo.

El sindicat ha explicat que es presentarà com a part interessada en el procés sancionador pel "treball pioner, sindical i col·lectiu" que ha realitzat l'organització.

Per part seua, l'organització d'autònoms Uatae també ha celebrat la sanció de la Inspecció a Glovo i ha demanat dotar de més recursos a la Inspecció perquè les empreses "no puguen utilitzar la precarietat com a part estructural del treball autònom".

"Cal redoblar esforços perquè la xacra que hui es fa visible amb la utilització dels falsos autònoms en les empreses de repartiment es puga estendre a la resta de sectors que es veuen afectats per aquest ús fraudulent", ha subratllat la secretària general de Uatae, María José Landaburu


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon