Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transició Ecològica destina 600.000 euros a la promoció i creació de comunitats energètiques

La Conselleria de Transició Ecològica ha publicat l'ordre de bases corresponent a les ajudes per a la promoció i constitució de comunitats energètiques i realització d'estudis energètics de potencial de generació amb energies renovables en l'àmbit local.

Les ajudes, de 600.000 euros, es concreten en tres línies d'actuació. En primer lloc, les actuacions relatives a estudis energètics de potencial de generació amb energies renovables en el municipi. En segon lloc, les actuacions de promoció i difusió de comunitats energètiques en l'àmbit local per a donar a conéixer a la ciutadania els seus beneficis ambientals, econòmics i socials, i, finalment, una línia dedicada a la creació i constitució de comunitats energètiques renovables promogudes pels ajuntaments de Comunitat Valenciana.

Dins d'aquesta última, es contemplen actuacions relacionades amb els processos participatius amb la finalitat de buscar i integrar els membres de la comunitat d'energies renovables, actuant cada ajuntament com a promotor del projecte; la cerca d'emplaçaments de les instal·lacions, tecnologies, disseny de projecte i estudis tècnics i de viabilitat; i assistència a la constitució i formalització de la comunitat d'energies renovables.

La Conselleria de Transició Ecològica promou diferents estratègies amb la finalitat de reorientar el model productiu, impulsant la descarbonització, l'eficiència energètica, el desplegament i integració de les energies renovables, l'electrificació de l'economia, el desenvolupament de l'emmagatzematge d'energia i l'economia circular.

En aquest sentit, el departament de Mireia Mollà ha remés al pla d'estalvi energètic del Ministeri una sèrie de propostes, com la de permetre l'autoconsum col·lectiu en 5 quilòmetres per a comunitats energètiques i la regulació de la figura jurídica per a facilitar la creació i fu ncionament d'aquestes comunitats.

L'ordre de bases i la convocatòria d'aquests ajuts es poden consultar açí.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon