Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transició Ecològica destina 600.000 euros a la promoció i creació de comunitats energètiques

La Conselleria de Transició Ecològica ha publicat l'ordre de bases corresponent a les ajudes per a la promoció i constitució de comunitats energètiques i realització d'estudis energètics de potencial de generació amb energies renovables en l'àmbit local.

Les ajudes, de 600.000 euros, es concreten en tres línies d'actuació. En primer lloc, les actuacions relatives a estudis energètics de potencial de generació amb energies renovables en el municipi. En segon lloc, les actuacions de promoció i difusió de comunitats energètiques en l'àmbit local per a donar a conéixer a la ciutadania els seus beneficis ambientals, econòmics i socials, i, finalment, una línia dedicada a la creació i constitució de comunitats energètiques renovables promogudes pels ajuntaments de Comunitat Valenciana.

Dins d'aquesta última, es contemplen actuacions relacionades amb els processos participatius amb la finalitat de buscar i integrar els membres de la comunitat d'energies renovables, actuant cada ajuntament com a promotor del projecte; la cerca d'emplaçaments de les instal·lacions, tecnologies, disseny de projecte i estudis tècnics i de viabilitat; i assistència a la constitució i formalització de la comunitat d'energies renovables.

La Conselleria de Transició Ecològica promou diferents estratègies amb la finalitat de reorientar el model productiu, impulsant la descarbonització, l'eficiència energètica, el desplegament i integració de les energies renovables, l'electrificació de l'economia, el desenvolupament de l'emmagatzematge d'energia i l'economia circular.

En aquest sentit, el departament de Mireia Mollà ha remés al pla d'estalvi energètic del Ministeri una sèrie de propostes, com la de permetre l'autoconsum col·lectiu en 5 quilòmetres per a comunitats energètiques i la regulació de la figura jurídica per a facilitar la creació i fu ncionament d'aquestes comunitats.

L'ordre de bases i la convocatòria d'aquests ajuts es poden consultar açí.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon