Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Signat el primer conveni autonòmic del comerç tèxtil de la Comunitat Valenciana

Representants sindicals de CCOO i UGT i de les patronals Grecotex-CV i Covaco, durant la signatura en la seu de la CEV.

Durant els tres anys de vigència del conveni, el personal tindrà una pujada salarial total del 11,25%. S'estableix la clàusula de revisió salarial vinculada a l'IPC. Serveis CCOO PV qualifica de gran avance aquesta signatura, perquè per primera vegada queden regulades les condicions de 40.000 treballadores en el sector.

Després de dos anys de negociacions, ahir es va signar el Conveni Autonòmic de Comerç del Tèxtil per a la Comunitat Valenciana. Un gran avanç per a les més de 40.000 persones treballadores del sector en les tres províncies, (majoritàriament dones), que així tindran regulades les mateixes condicions laborals per a totes elles.


La vigència serà de tres anys (2022, 2023 i 2024), amb una pujada total del 11,25% i una clàusula de revisió salarial vinculada als IPC. Es regulen els nous contractes de fixos-discontinus (en virtut del RDL 32/2021 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral). Per tant, hi haurà un sistema de crida i períodes mínims de crida anual.

El Conveni regula la promoció professional de les persones treballadores. A més, s'incorpora un nou article sobre la desconnexió digital i el teletreball/ treballe a distància, on queden reglamentats els mateixos.

Per a la secretària general de Serveis CCOO PV, Cristina García, el Conveni suposa un avanç molt positiu perquè, per primera vegada, fruit de l'obstinació de CCOO, s'homologuen les condicions de totes les treballadores del sector en les tres províncies: “Aquest acord autonòmic dona una major protecció als drets de les treballadores i aconsegueix introduir en la negociació col·lectiva les clàusules de revisió salarial, que garanteixen el poder adquisitiu de les plantilles”.

Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon