Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez dóna suport a Díaz i demana als empresaris que facin costat les negociacions salarials

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha apel·lat als empresaris al fet que "acosten el muscle" en aquests moments per a desbloquejar les negociacions dels convenis col·lectius pendents que inclouen pujades salarials com demanen els sindicats. El líder de l'Executiu ha sigut preguntat, en una entrevista concedida al Canal 24 Hores de TVE, per la posició de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, sobre el paper de la patronal. Sánchez ha demanat també "responsabilitat" en aquesta qüestió.

"Crec que és necessari fer una apel·lació als agents socials i singularment als empresaris perquè acosten el muscle", ha dit Sánchez després de defensar a Díaz per aconseguir acords "històrics" amb tots els agents socials com la reforma laboral. "Espere que es puguen desbloquejar els convenis col·lectius", ha afegit per a tornar a demanar una "dosi" de responsabilitat a la patronal.

Sánchez també ha sigut preguntat per la iniciativa de la seua companya de Govern sobre els preus dels aliments. En aquest punt, el president no ha contradit la iniciativa de Díaz. És més, ha demanat que hi haja una "responsabilitat compartida". I ha recordat que el seu Govern ja va aprovar una "llei pionera", la de cadena alimentària", que garantia que no es poguera vendre per davall del preu de cost.

L'entrevista no ha inclòs cap anunci, alguna cosa que sol ser habitual en aquesta mena de formats de Sánchez. Però sí ha incidit en alguns dels missatges que Moncloa havia anat traslladant aquesta setmana. Per exemple, sobre la situació de la justícia, amb un Consell General del Poder Judicial (CGPJ) bloquejat i pendent de nomenar, ja fora del termini legal, a nous magistrats del Tribunal Constitucional (TC).

"Em consta que s'està negociant. No dubte que en uns dies tindrem la resposta", ha dit Sánchez, de nou cridant a la "responsabilitat" dels integrants de l'òrgan judicial. Sánchez ha parlat de "decepció" amb el PP pel seu paper en l'oposició tant amb aquest assumpte com amb el conflicte de Catalunya, la pandèmia o la guerra actual.

"Darrere d'aquesta equidistància en la qual s'està amagant el PP, no és una responsabilitat compartida, únicament obeeix a un bloqueig d'aquest partit sobre el CGPJ", ha assenyalat. Com ja fera aquest dilluns, el missatge del president és que la dreta tracta de bloquejar en la justícia avances que s'aconsegueixen des de Moncloa.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon