Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo destaca el paper dels Ajuntaments en la participació dels seus veïns en els comptes públics

  • La consellera ha anunciat la presentació de la Xarxa Educació i Memòria la setmana que ve i  s'ha reunit amb la regidora de Participació d'Alcoi

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha sigut rebuda pel vicealcalde d'Alcoi, Jordi Valentí, i s'ha reunit amb la regidora de Participació, Teresa Sanjuán, per tractar diferents temes i projectes relacionats amb el àrea de participació ciutadana i transparència d'àmbit municipal.

En finalitzar la trobada, la consellera ha destacat la feina que es realitza des de la corporació municipal. En concret, s'ha referit a l'impuls dels pressupostos participatius que es desenvolupen des del 2014 i que començaran la seua cinquena edició, una iniciativa que posa de manifest que "els ajuntaments juguen un paper essencial en matèria de participació, obrint els comptes públics a les aportacions dels seus veïns i veïnes".

Pérez Garijo també s'ha referit a l'important treball conjunt entre les dues administracions en matèria de memòria "per avançar en qualitat democràtica i donar a conéixer a la gent més jove els fets tan greus que van passar al nostre país com a garantia de no repetició".

En aquest sentit, la consellera ha anunciat que la setmana que ve es presenta la 'Xarxa Educació i Memòria' com un instrument de col·laboració amb els centres docents de tot el territori valencià "que pretén acostar a les aules aquesta etapa tan fosca de la nostra història recent".

Participació i transparència municipal

La localitat d'Alcoi ha desenvolupat recentment diferents projectes en matèria de participació ciutadana i transparència i bon govern fruit del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació i la Diputació d'Alacant el 2021 i el 2022.

A través d''Alcoi Associatiu' s'ha desenvolupat un estudi sociològic per conéixer la percepció de la ciutadania alcoiana pel que fa als processos participatius impulsats des de la corporació municipal, com els pressupostos participatius, la Bústia d'atenció al ciutadà o la Línia Verda, entre altres.

En l'àmbit de la transparència i el bon govern, la col·laboració esmentada ha permès desenvolupar i implantar un Portal de Transparència Municipal a la pàgina web de l'ajuntament d'Alcoi.

Així mateix, durant el 2019 i el 2020 la corporació municipal ha realitzat actuacions en matèria de participació ciutadana, transparència en l'activitat pública i associacionisme, a través de les subvencions de la Conselleria de Participació. En aquest sentit, s'han desenvolupat diferents plans per enfortir el teixit associatiu, accions de formació en participació ciutadana per a les associacions veïnals, la campanya de pressupostos participatius per a xiquets i xiquetes i el projecte 'Anima't' de dinamització dels diferents barris del municipi mitjançant celebració d'activitats.

Durant la jornada a la capital de la comarca de l'Alcoià, la consellera mantindrà una reunió amb representants sindicals d'Alcoi per parlar del recentment aprovat reglament de clàusules socials en la contractació pública. També es reunirà amb membres del Fòrum per a la Memòria Democràtica i dels IES que formen part de la Xarxa d'Educació i Memòria. Per últim, mantindrà una trobada amb les entitats que han promogut quatre projectes a Alcoi en matèria d'habitatge i sanitat dins dels primers Pressupostos Participatius de la Generalitat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon