Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau inicia el pròxim dilluns 19 el nou servei de transport públic entre el nucli urbà i les urbanitzacions


Amb parades a Pedralvilla, Pla de la Torre, La Lloma/Picapedra, Els Puntals i Pla de Marco
El pròxim dilluns, 19 de setembre, i coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, es posarà en funcionament la nova línia de transport públic entre el nucli urbà i les urbanitzacions d'Olocau. Aquest servei, de caràcter gratuït, es proporcionarà mitjançant una furgoneta 100% elèctrica de 8 places (7 passatgers i el conductor), la qual cosa converteix aquesta iniciativa en pionera en la nostra zona.

D'aquesta manera, s'oferirà a veïnes i veïns una alternativa sostenible per als seus desplaçaments pel terme municipal, ja que hi haurà parades a Pedralvilla, Pla de la Torre, La Lloma/Picapedra, Els Puntals i Pla de Marco. Com es pot veure en els fullets informatius que s'adjunten, el vehicle tindrà eixides des del Carrer Regne de València de Pedralvilla i des del Parc de la Carrasca, i l'horari abastarà matí i vesprada de dilluns a divendres i el matí dels dissabtes. A més, hi haurà un servei addicional els dijous per a facilitar la connexió amb la línia Gàtova-Llíria pel dia de mercat en la capital de la comarca. Amb tot, des de l'Ajuntament, també volem comunicar la disposició de la Corporació Municipal a escoltar propostes per a afegir o modificar parades i hores de pas en el futur amb el propòsit de millorar la nova línia de transport.
El servei el prestarà Antonio Jurado Armenteros, incorporat a la plantilla municipal a través del programa d'ocupació EXPLUS de Labora per a un període de 12 mesos a jornada completa mitjançant una subvenció de 22.951,32 euros complementada amb 2.476,79 euros de fons propis de l'Ajuntament. Pel que fa al vehicle, la furgoneta ha tingut un cost total de 68.970 euros, finançats amb una ajuda de 45.500 euros del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, “Suport per a la realització d'operacions conforme a l'estratègia de desenvolupament local participatiu, dels Grups d'Acció Local LEADER 2014-2020” concedida al GAL Túria-Calderona i amb 23.470 euros de fons propis de l'Ajuntament.
Davant l'imminent inici d'aquest nou servei, l'Alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, s'ha mostrat “molt satisfet”, perquè, segons ha afirmat, “hem configurat un ampli horari i un llistat de parades pensat per a millorar les connexions entre els diferents nuclis de població del municipi”. Així mateix, ha destacat que el fet que el servei siga 100% elèctric “mostra l'aposta decidida de l'Ajuntament per les energies renovables i la sostenibilitat”. “Es tracta d'un exemple més del treball que la Corporació Municipal porta realitzant des de fa anys per a aconseguir un transport públic de qualitat a Olocau i que continuarà amb la demanda a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la recuperació de la línia Gátova-Bétera i de l'ampliació d'horaris de la línia Gátova-Llíria”, ha afegit.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon