Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mostra Viva recupera la tradició oral del mediterrani a través de contes i llegendes


   Mostra Viva del Mediterrani recuperarà en la seua programació la tradició oral del mediterrani a través de contes i llegendes. Així, el cicle de 'Narració oral' comptarà amb cinc activitats, tres en LA CASA de Patraix --una de les noves seus que incorpora enguany el festival-- i les altres dos a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

   'Palabras de Miguel' serà l'espectacle poètic musical que iniciarà el pròxim 29 de setembre l'àrea de llegendes i contes aquest dijous en LA CASA de Patraix. El narrador José Manuel Garzón retrà homenatge al poeta Miguel Hernández a través de la correspondència mantinguda amb la seua esposa, Josefina Manresa.

   El dissabte 1 d'octubre tindran lloc dos activitats a l'octubre Centre de Cultura Contemporània. Al matí els assistents podran gaudir d'una sessió narrativa de contes tradicionals portats des d'Algèria i el Magrib. Mahi Seddik i Naima Mehailia relataran contes sufíes i històries de tradició berber, en reconeixement al patrimoni cultural dels nostres avantpassats i l'herència viva comuna dels contes populars dels països riberers.

   A la vesprada d'un espectacle únic amb la narració de "La odissea", la història més antiga del món explicada en castellà, mallorquí i italià. Margalida Albertí, Carlos Ansótegui i Simone Negrín explicaran la història clàssica d'Homer barrejada amb narracions originals, teatre gestual, improvisacions i música en viu de la tradició del sud d'Itàlia.

   El diumenge LA CASA de Patraix albergarà les últimes funcions de l'àrea de Narració Oral. 'Rueda de historias, cuentos y leyendas' serà la primera activitat del dia i comptarà amb la presència dels narradors i narradores que han participat en el cicle d'enguany, entre elles, Mahi Seddik o Margalida Albertí. Aquesta activitat constarà d'una màgica sessió d'històries amb diferents accents i formes de narrar que demostren la immensa cultura dels diferents llocs que conformen el Mediterrani.

   'Jo tènia 9 anys' serà la funció que pose fi al cicle de Narració Oral d'aquesta edició. Domingo Chinchilla abordarà la importància de la memòria a través d'una conversa familiar espontània on un xiquet de 9 anys s'assabenta de com la seua família va transitar per la guerra i la postguerra.

   Tots els espectacles són d'accés lliure i gratuït i estan dirigits al publique infantil com a adult. Excepte en LA CASA de Patraix que es recomana reservar.

MOSTRA EDUCATIVA

   A més, Mostra Educativa explicarà aquesta edició de MVM amb tallers per a centres educatius i també per a famílies que permetran als xiquetes i xiquetes conéixer la dimensió i riquesa de la cultura mediterrània. A més de reforçar a través de les diferents activitats els valors que caracteritzen al festival com la pau i la convivència.

   En el cicle de tallers i activitats, que començarà el divendres al matí en Sant Miquel dels Reis, els xiquets i xiquetes descobriran els contes tradicionals grecs, crearan les seues pròpies històries amb titelles de paper, dissenyaran el cartell del festival i molt més.

   Sant Miquel dels Reis i el MuVIM seran els dos espais que acolliran les activitats i tallers del 30 de setembre al 16 d'octubre.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon