Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mostra Viva recupera la tradició oral del mediterrani a través de contes i llegendes


   Mostra Viva del Mediterrani recuperarà en la seua programació la tradició oral del mediterrani a través de contes i llegendes. Així, el cicle de 'Narració oral' comptarà amb cinc activitats, tres en LA CASA de Patraix --una de les noves seus que incorpora enguany el festival-- i les altres dos a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

   'Palabras de Miguel' serà l'espectacle poètic musical que iniciarà el pròxim 29 de setembre l'àrea de llegendes i contes aquest dijous en LA CASA de Patraix. El narrador José Manuel Garzón retrà homenatge al poeta Miguel Hernández a través de la correspondència mantinguda amb la seua esposa, Josefina Manresa.

   El dissabte 1 d'octubre tindran lloc dos activitats a l'octubre Centre de Cultura Contemporània. Al matí els assistents podran gaudir d'una sessió narrativa de contes tradicionals portats des d'Algèria i el Magrib. Mahi Seddik i Naima Mehailia relataran contes sufíes i històries de tradició berber, en reconeixement al patrimoni cultural dels nostres avantpassats i l'herència viva comuna dels contes populars dels països riberers.

   A la vesprada d'un espectacle únic amb la narració de "La odissea", la història més antiga del món explicada en castellà, mallorquí i italià. Margalida Albertí, Carlos Ansótegui i Simone Negrín explicaran la història clàssica d'Homer barrejada amb narracions originals, teatre gestual, improvisacions i música en viu de la tradició del sud d'Itàlia.

   El diumenge LA CASA de Patraix albergarà les últimes funcions de l'àrea de Narració Oral. 'Rueda de historias, cuentos y leyendas' serà la primera activitat del dia i comptarà amb la presència dels narradors i narradores que han participat en el cicle d'enguany, entre elles, Mahi Seddik o Margalida Albertí. Aquesta activitat constarà d'una màgica sessió d'històries amb diferents accents i formes de narrar que demostren la immensa cultura dels diferents llocs que conformen el Mediterrani.

   'Jo tènia 9 anys' serà la funció que pose fi al cicle de Narració Oral d'aquesta edició. Domingo Chinchilla abordarà la importància de la memòria a través d'una conversa familiar espontània on un xiquet de 9 anys s'assabenta de com la seua família va transitar per la guerra i la postguerra.

   Tots els espectacles són d'accés lliure i gratuït i estan dirigits al publique infantil com a adult. Excepte en LA CASA de Patraix que es recomana reservar.

MOSTRA EDUCATIVA

   A més, Mostra Educativa explicarà aquesta edició de MVM amb tallers per a centres educatius i també per a famílies que permetran als xiquetes i xiquetes conéixer la dimensió i riquesa de la cultura mediterrània. A més de reforçar a través de les diferents activitats els valors que caracteritzen al festival com la pau i la convivència.

   En el cicle de tallers i activitats, que començarà el divendres al matí en Sant Miquel dels Reis, els xiquets i xiquetes descobriran els contes tradicionals grecs, crearan les seues pròpies històries amb titelles de paper, dissenyaran el cartell del festival i molt més.

   Sant Miquel dels Reis i el MuVIM seran els dos espais que acolliran les activitats i tallers del 30 de setembre al 16 d'octubre.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon