Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mostra Viva creix en el seu desé aniversari, 'viatja' a Barcelona i Alacant i amplia les seues seus a València


   La trobada multidisciplinària Mostra Viva del Mediterrani (MVM) de València amplia enguany la seua presència en altres ciutats i algunes de les seues activitats "viatjaran" a Barcelona i Alacant.

   D'aquesta manera, el festival que se celebrarà del 22 de setembre al 16 d'octubre, creix quant a continguts al mateix temps que ampliarà les seues seus a la ciutat de València.

   Tot açò coincideix amb el desé aniversari de l'associació, que es commemora en aquesta edició i la programació de la qual es donarà a conéixer el dimecres 14 de setembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània, recalca l'organització en un comunicat.

   Casa Mediterráneo d'Alacant serà escenari el 7 d'octubre del concert Xarq Al-Andalus protagonitzat pel grup Musicants que lidera Manuel Miralles, cofundador d'Al Tall.

   L'espectacle, que s'estrenarà a València en el Teatre El Musical el 24 de setembre, és d'una producció pròpia del festival en la qual es recupera i adapta la música de fusió que en la dècada dels huitanta va realitzar el grup marroquí Muluk El Hwa i Al Tall, que va quedar constància en un disc. Aquest treball va a ser reeditat quasi quaranta anys després per la Fundación Asamblea de Ciudadanos y Ciudadanas del Mediterráneo (Fundación ACM) i MVM amb l'Institut Valencià de Cultura.

   El recital, que compta amb un elenc de 14 músics, aborda la proximitat musical mediterrània entre les cultures Gnawa, Andalusina i Peninsular al costat d'influències jazzístiques. El concert és la primera col·laboració que MVM realitza a Alacant.

   Al mateix temps a Barcelona, es presentarà el 20 de setembre l'antologia poètica 'Cap a la boira' basada en el reconegut poemari de Francisco Brines 'La última costa'. La col·lecció va ser editada en la passada edició entre el certamen cultural i el Consell Valencià de Cultura en tres idiomes: castellà, valencià i portugués.

   Aquesta és la primera ocasió que les activitats de la MVM, i coincidint amb el seu desé aniversari, creixen cap a altres localitzacions fora de la província de València. La presentació serà en l'Institut Europeu del Mediterrani (IEMed) institució que va ser premiada per MVM en 2019 per la seua tasca en pro de fomentar la reflexió i les actuacions que contribueixen a la comprensió mútua, l'intercanvi i la cooperació entre els diferents països, societats i cultures mediterrànies.

   Així mateix, el festival amb motiu dels seus deu anys de vida amplia també en aquesta edició les seues seus a la ciutat de València a les ja conegudes --Octubre Centre de Cultura Contemporània, Jardí del Túria, MuVIM, TEM, Centre del Carme, La Nau, Carme Teatre, Sant Miquel dels Reis-- i incorporen altres cinc: IVAM, Beneficència, Mesón de Morella, Taller Rent Space o la platja de la Patacona que albergaran algunes de les seues activitats com a conferències, concerts, exposicions i performances.



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon