Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Moreno (IU) veu una 'prioritat' dels poders públics garantir preus assequibles i un sector primari rendible

La diputada d'Izquierda Unida, Henar Moreno, ha entés hui que "la prioritat dels poders públics ha d'estar a garantir uns preus assequibles dels productes bàsics"; així com a "garantir que dedicar-se al sector primari continua sent rendible".

   Moreno ha oferit una roda de premsa en la qual, en primer lloc, ha vist "fonamental" abordar una negociació amb les cadenes de distribució per a aconseguir uns "preus assequibles" en els productes bàsics d'alimentació.

   Així, ha assenyalat com l'alimentació ha patit increments de preus, en alguns productes, del vint per cent i ha cregut que "no fa falta impulsar cap ajuda, perquè els marges són desproporcionats, excepte en casos aïllats".

   Per això, ha vist, l'eixida passa per una negociació com la que proposa la vicepresidenta del Govern central, Yolanda Díaz.

   Però, també, d'altra banda, ha entés que "queda molt per fer" per a garantir el compliment de la Llei de la Cadena Alimentària.

   Ha ressaltat la necessitat de ser "capaces de garantir que els preus que es paguen a agricultors i ramaders, en origen, asseguren la rendibilitat de la seua explotació, incloent en els costos de producció el seu salari".

   Així, ha apuntat que, a vegades, el productor es veu obligat a vendre els productes, per ser peribles, a pesar que no se li oferisca un preu just, per la qual cosa ha rebutjat que la llei, i les inspeccions, no intervinguen, també, a analitzar si ho ha sigut, i es queden en si s'ha signat un contracte.

   Per a Moreno, no hi ha "voluntat política" de garantir el compliment d'aquesta llei i, a més, es "desplaça" al productor la responsabilitat en demanar-li que denuncie, en comptes d'articular "mecanismes de control".

   "És fonamental conjuminar interessos del sector productor i del consumidor", ha cregut, considerant que hi ha hagut un "desistiment" del Govern.

   Ha anunciat que, des d'Izquierda Unida es propiciarà, a través dels pressupostos, la creació d'un Departament de Control de la Cadena Alimentària.


   

   



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon