Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mireia Mollà adverteix de l'impacte del malbaratament alimentari sobre el consum de recursos i les emissions


La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha advertit sobre l'impacte transversal del desaprofitament alimentari que comporta indissolublement la sobreexplotació de recursos i matèries primeres, l'increment de les emissions, de la contaminació per nitrats i el desaprofitament del consum energètic.

Mollà, que ha obert la jornada 'Accions contra la pèrdua i el desaprofitament alimentari' al costat del director del Centre Mundial d'Alimentació Sostenible (CEMAS), Vicente Domingo, ha destacat l'aliança entre Agricultura i Canvi Climàtic per a reduir el desaprofitament alimentari i aconseguir l'objectiu europeu de retallar a la meitat la deixalla d'aliments actual l'any 2030.

"Les polítiques precises de transició social, ecològica i econòmica cap a una cultura de l'alimentació i cap a l'anàlisi sobre els impactes que generem són una revolució que, com moltes altres, comença pensant en global i actuant en local", ha afirmat la consellera.

Durant la seua intervenció, la titular d'agricultura i transició ecològica s'ha referit al Pla Valencià Bon Profit: "Actua sobre les fonts emissores del desaprofitament, des de l'anàlisi de precisió per a la presa de decisions que ens ofereix el Big Data".

Concretament, l'estratègia valenciana part de les anomenades "línies base"; les xifres de referència sobre les quals monitorar l'evolució, així com de la identificació de les zones i activitats d'actuació preferent.

Fins ara, la conselleria ha quantificat 32.300 empreses amb potencial generador de desaprofitament, de les quals una mica més del 61% corresponen a la restauració i consum fora de la llar, el 27% a la distribució, el 6% a la producció i el 5,4% a la manufactura. Amb tot, un gran percentatge del desaprofitament té el seu origen en l'àmbit domèstic.

Mollà ha tancat la seua intervenció apel·lant a la necessitat de reduir el desaprofitament per a "optimitzar els recursos, guanyar en eficiència, baixar els costos de producció i avançar en la transició justa".

Així mateix, ha agraït la convocatòria del CEMAS que coincideix amb la setmana en la qual se celebra el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Desaprofitament d'Aliments.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon