Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Loriguilla signarà un conveni amb Riba-roja per millorar el servei d'autobús

L'Ajuntament de Loriguilla està ultimant l'aprovació plenària d'un conveni de col·laboració amb el municipi de Riba-Roja del Túria per a la contractació conjunta del servei de transport de viatgers.

Amb la signatura d'aquest conveni el Consistori vol contribuir a la sostenibilitat econòmica, la protecció del medi ambient i la millora de la seguretat viària, així com cobrir les necessitats bàsiques d'aquells sectors de població que manquen de vehicles propis, ja siga per raons d'edat o de recursos econòmics.

Necessitats que cobrirà aquest servei

Assistència a classe de l'alumnat que cursa estudis en l'Institut d'Ensenyament de Riba-roja.

Accessibilitat als serveis públics prestats en el nucli urbà històric de  Riba-roja i inexistents a Loriguilla i zona REVA de Riba-roja (piscina coberta, conservatori, serveis sanitaris especialitzats, tanatori, supermercats, etc.).

Connexió amb els mitjans de transport col·lectiu existents en Riba-roja (metre, autobusos), amb destinació a altres poblacions de l'àrea metropolitana i centres sanitaris públics.

Disminució del trànsit en la CV-374, amb conseqüències molt positives sobre el medi ambient i la seguretat viària.

L'Ajuntament de Loriguilla suportarà un 10,92% del cost del servei i amb això s'incrementarà la freqüència i pas d'autobusos en aquells horaris en els quals anteriorment no existia servei.

Servei d'Autobús Escolar

D'altra banda, el Consistori ha informat que el dilluns 12 de setembre hi haurà servei especial d'autobús per a l'alumnat que acudisca a classes de 10.00 a 12.00 hores. Està previst que l'autobús passe per les parades habituals de la localitat a les 09.35 del matí i torne una vegada concloga la primera jornada escolar.

El servei d'autobús escolar es mantindrà igual que la resta de cursos lectius, aprofitant les places vacants del servei de Conselleria i suplementant-lo amb el servei habitual de ARRIBABUS de manera que cap alumne o alumna es quede sense plaça.

Aquest mes de setembre, l'empresa de transports estarà en contacte amb l'institut (exactament igual que tots els anys) per a tindre coneixement de les places a ocupar, i en cas que aquestes siguen superiors a altres cursos, es proporcionarà un autobús major per a suplir una possible manca. Aquest tipus de servei ja està pactat en el futur conveni en el qual es farà el servei amb un gran vehicle de 55 places.

Des de l'Ajuntament esperem que aquest conveni proporcione seguretat i permeta una major mobilitat a la població de Loriguilla, que veurà incrementat el pas i per tant la connexió amb tramvia, supermercats i centre de salut de referència.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon