Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les línies 1 i 3 de Metrovalència reobren aquest 1 de setembre després de la renovació de via

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) té previst finalitzar el 31 d'agost les últimes obres de renovació de via que afecten les Línies 1 i 3 de Metrovalencia. Una vegada completats aquests treballs i realitzades les proves que permeten obrir els trams afectats, el servei de metro recuperarà la normalitat des del pròxim 1 de setembre.


En la Línia 1 (Castelló-Bétera) els treballs van començar el 25 de juliol en el tram Alginet-Castelló i el 8 d'agost entre Entroncament i Bétera, mentre que en línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) les obres van començar el 25 de juliol entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó, ha indicat la Generalitat en un comunicat.


La finalització d'aquestes obres coincideix amb la recuperació de l'horari habitual i amb l'aplicació per part de la Generalitat del descompte del 30% en el preu dels títols multiviatge i abonaments temporals de Metrovalencia i SUMA, que integren Metrobus, EMT, Renfe-Rodalia, metre i tramvia, i que se suma a la baixada de preu de fins a un 50% aplicada durant aquest any i a altres mesures per a potenciar el transport públic, com els diumenges gratis, que ha estat vigent durant quatre mesos.


A conseqüència de l'execució d'aquests treballs, FGV ha establit un servei d'autobús substitutori en els trams afectats que finalitza el 31 d'agost, a la conclusió del servei.


En la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) les obres en el tram L'Eliana-Llíria van començar el 25 de juliol i van finalitzar el 3 d'agost, mentre que entre Els Carolines i Font del Pitxer van començar a continuació, el dia 4, i es van completar el passat dia 21 d'agost


ACTUACIONS REALITZADES


Per a executar aquestes actuacions, així com les previstes per a l'any vinent, la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d'euros, IVA inclòs, amb l'objectiu de renovar diferents trams d'aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.


Amb aquestes intervencions, la primera fase de les quals es va realitzar a l'abril d'enguany, s'actua sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, entre altres) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.


Amb els treballs realitzats per Setmana Santa i estiu s'han canviat 48 desviaments; 50 passos a nivell de vehicles i 21 per als vianants o entre andanes. A més s'han renovat prop de cinc quilòmetres de via.


Aquestes actuacions s'han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini
Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal