Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana presentà el dilluns els 41 projectes de la seua Agenda Urbana 2030

El Pla d'Acció recull un total de 41 projectes a desenvolupar pel municipi en els pròxims anys.

L'Eliana ja compta amb la seua pròpia Agenda Urbana (AU). L'Ajuntament va presentar aquest dilluns el seu Pla d'Acció Local 2030, un document estratègic que recull les actuacions a desenvolupar pel municipi en els pròxims anys i que buscarà convertir a l'Eliana en una ciutat més sostenible econòmica, social i mediambientalment.

I és que l'Eliana va ser seleccionat com a municipi pilot entre un total de 121 localitats d'Espanya per a això ha rebut una subvenció de 100.000 € de fons europeus, a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

La AU s'ha desenvolupat en els primers 9 mesos de 2022 en tres fases: una de diagnòstic en el qual s'ha valorat tota la normativa local, una fase de formulació on es van establir les estratègies, els mitjans i les accions necessàries per a aconseguir alinear el desenvolupament de l'Eliana als ODS i la tercera etapa en la qual s'ha desenvolupat el Pla d'Acció comptant amb la col·laboració de la ciutadania, associacions, agents econòmics, socials i institucionals, i incloent una sèrie d'indicadors per a avaluar el grau de compliment i l'evolució de les polítiques municipals. En aquests moments, la fase en la qual es troba el projecte és la de difusió i comunicació, que es desenvolupa en paral·lel amb la capacitació del personal municipal.

Comptar amb aquest Pla d'Acció, facilitarà la planificació governamental, la transparència, la participació i li permetrà al municipi accedir a finançament de fons europeus, a més de suposar un referent en el desenvolupament de l'Agenda Urbana a nivell estatal i servir de model de bones pràctiques a la resta de ciutats del país.

En total, 41 projectes a desenvolupar per l'Ajuntament, que inclouen la restitució del barranc de Mandor, l'elaboració d'un Pla Verd i de la Biodiversitat, la creació d’Ecobarris o la construcció d'una ‘Escoleta Municipal’, d'un espai de la dona o d'un centre de convivència intergeneracional.

El Pla d'Acció i tot el relatiu a l'Agenda Urbana de l'Eliana 2030 es pot consultar ja en la web desenvolupada a tal fi agendaurbana.leliana.es, que inclou un Observatori Ciutadà on elianers i elianeres podran consultar l'avanç de les polítiques municipals recollides en aquest document.

L'acte de presentació, celebrat en el Centre Sociocultural, va comptar amb l'actuació dels joves de l'Associació Per les Arts Escèniques de l'Eliana (APLAE) que van portar a escena els Objectius de Desenvolupament Sostenible, com una crida per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que per al 2030 totes les persones gaudisquen de pau i prosperitat.

L'alcalde, Salva Torrent, ha destacat l'alta implicació ciutadana amb la qual ha comptat aquest procés i que ha permés desenvolupar un document de projectes que “està viu i que marcarà el futur desenvolupament de la ciutat, a més de situar-la com a referent per a altres localitats”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon