Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana prepara activitats per a commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

       


Entre el dilluns 19 i el dimecres 21 tindran lloc els actes commemoratius d'aquest 2022
L'Ajuntament de l'Eliana commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer dimecres que ve 21 amb una sèrie d'actes que comencen dilluns que ve. Sota el lema 'InvestigAcción en el Itinerario de la Demencia', proposat per la Confederació Espanyola de l'Alzheimer, el consistori pretén donar visibilitat a la investigació sobre aquesta malaltia mitjançant l'anàlisi de les situacions en les quals es troben les persones que la pateixen i plantejar alternatives, solucions o propostes que milloren les seues condicions i la seua qualitat de vida.

Els actes de commemoració començaran el dilluns amb la inauguració i la posterior col·locació de la pancarta al balcó de l'Ajuntament a les 11.30 hores. Ja el dimarts, tindrà lloc un taller de Musicoteràpia enfocat a les persones majors usuàries dels centres de dia i les residències del municipi.

I el dimecres, Dia Mundial de l'Alzheimer, s'inaugurarà una escultura obra de l'artista elianer Kike Gordillo, que representa la 'poda neuronal' que pateixen les persones afectades per aquesta malaltia. Tot seguit, l'àrea de Serveis Socials ha organitzat una performance que consistirà en la representació a través d'una xarxa humana d'una cadena d'ADN mitjançant globus que aniran explotant fins a arribar a la plaça del País Valencià. Per cada globus que s'explote, eixirà una frase amb una acció que ajuda a previndre el desenvolupament d'aquesta patologia. Ja en la plaça, s'oferirà un menjar al públic assistent i es realitzarà un rastrell solidari. A més, els artistes Sandra Palop i Jonas Arcos oferiran un concert que té com a objectiu promoure l'estimulació cognitiva de les víctimes d'aquesta malaltia a través de les cançons.

L'edil de Polítiques Socials, María José Valenzuela, ha recalcat la importància de donar visibilitat a aquesta malaltia i les seues accions per a combatre-la: "Hem de plantejar alternatives, solucions i propostes que ajuden i milloren les seues condicions i la seua qualitat de vida".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon