Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'AVL preveu que el llegat de Fuster es deposite a la Caixa de les Lletres durant el primer trimestre de 2023

   Serà "el primer escriptor valencià i en valencià" que participarà

   Joan Fuster es convertirà en "el primer escriptor valencià i en valencià" que participarà amb el dipòsit del seu llegat en la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes i, encara que no hi ha data tancada, previsiblement serà durant el primer trimestre de 2023.

   Açò serà possible gràcies a l'acord de col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb l'Institut Cervantes i es durà a terme dins de les activitats de l''Any Fuster', que commemora el centenari del naixement de l'escriptor de Sueca.

   D'aquesta manera, part del llegat de Fuster que considere el seu hereu, que és Josep Palaus, s'integrarà en aquest projecte cultural. La intenció és que es puga fer realitat en un acte en el qual estiguen presents els membres de la Comissió de l'Any Fuster i la Junta de Govern.

   Aquesta és una de les iniciatives a les quals s'ha referit la presidenta de l'AVL, Verònica Canto, durant una trobada amb els mitjans de comunicació en el qual ha desgranat algunes de les principals tasques que està desenvolupant l'ens normatiu del valencià.

   Cantó ha remarcat que en els últims mesos s'han succeït nombrosos actes del programa commemoratiu entorn de Fuster, com els cicles de 'Converses' i 'Mirades' i les jornades 'Ensenyar Fuster' per a acostar la seua figura als docents. En col·laboració amb el Cefire de Plurilingüisme es va realitzar una trobada a València "que va superar totes les expectatives" i a l'octubre es farà a Alacant.

   A més, s'han promogut traduccions de l'obra fusteriana al castellà i anglés i s'ha editat material didàctic. En aquest punt, ha avançat que la publicació de 'Final Judgements', prevista per a l'últim trimestre del 2022, és una coedició entre l'AVL i Fum d'Estampa Press.

   També s'ha congratulat que l'exposició itinerant 'Una vida il·lustrada' s'ha allargat fins al primer trimestre de 2023 perquè ha tingut molta demanda. "En definitiva, hem contribuït a mostrar la figura polièdrica i complexa de l'assagista de Sueca", ha asseverat.

'LLETRES COMPARTIDES'

   Però al marge de l'Any Fuster, la presidenta s'ha referit a altres cites culturals. Entre elles, es troba 'Lletres compartides', promogut per la Institució de les Lletres Catalanes, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca.

   L'objectiu principal és "donar la màxima projecció pública" a escriptors de l'àmbit lingüístic per a acostar-los als lectors que encara no els han llegit. En aquesta edició participaran Pasqual Alapont, Carles Cano, Anna Moner, Anna Manso, Josep Pons i Maria Escalas.

   Aquest intercanvi naix amb la intenció de sumar altres organismes en els pròxims mesos. És un projecte "pensat a llarg termini que permetrà consolidar un espai literari comú", ha resumit.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon